RTL Group-personalia

Gerhard Zeiler ontdoet zich weer van dubbelfunctie

Gerhard Zeiler (50), algemeen directeur van RTL Group ontdoet zich per 1 september opnieuw van zijn dubbelfunctie van zowel algemeen directeur RTL Group alsmede algemeen directeur van het Duitse RTL Television. Zeiler is sinds 5 maart 2003 algemeen directeur van RTL Group, daarvoor was deze al algemeen directeur van RTL Television. Van november 2004 tot februari 2005 was Marc Conrad kortstondig algemeen directeur RTL Television, maar deze moest begin dit jaar zijn positie weer ten gunste van Zeiler afstaan.

Anke Schäferkordt (42), de ‘deputy CEO’ en COO (operationeel directeur) van RTL Television is benoemd tot algemeen directeur (CEO) van RTL Television en de Duitse RTL-televisie-deelnemingen.

Jean Charles de Keijser verlaat RTL Group SA

Jean Charles de Keijser (57) verlaat per 1 september RTL Group SA. De Keijser is voorzitter van de Raad van Commissarissen van RTL Nederland en Executive Vice President België, Nederland, Luxemburg, Oost Europa en radio bij RTL Group. In zijn functie is hij ook voorzitter van de Raad van Commissarissen van RTL Televizija in Kroatië en lid van de Raad van Commissarissen van M6 en RTL France (radio). De Keijser is jarenlang de algemeen directeur geweest van de Franstalig Belgische activiteiten van RTL, en stond mede aan de basis van de tv-stations RTL-TVi, Club RTL en Plug TV alsmede het radiostation Bel RTL. Samen met Dick van der Graaf vormde De Keijser ook enige tijd de directie van RTL Nederland rond 1999. De Keijser, een Franstalige Belg geeft zelden interviews en heeft deze positie sinds 1999 bij RTL Group bekleed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *