OLON voorstander van onder naar DRM op FM

De organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is er voorstander van dat de overheid actief het onderzoeken naar de DRM-techniek op de FM-band ondersteund. Dit schreef het OLON-bestuur in een brief aan de Tweede Kamer, begin juni jl. DRM staat voor digitale radio mondiale, een techniek die op is gezet om de lange, middengolf en kortegolf te digitaliseren. Eerder dit jaar besloot het DRM-consortium zich ook toe te leggen op de toepassing van de DRM-techniek op de FM-band. In april jl. zette OLON in een ‘bespreeknotitie’ de mogelijkheden voor DRM op de FM-band uiteen waarin het ook de voor- en nadelen en aanvullende waarden ten opzichte van de DAB-techniek uiteenzette.Tussen 2008 en 2010 is het de verwachting dat DRM FM (ook DRM Extended genoemd) geimplementeerd zal kunnen worden. De notitie is na te lezen via deze link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *