TV-nummerstrijd

Er nieuwe hevige strijd ontkent zich tussen de verscheidene televisiestations. Claimen RTL 5, Net 5 en in Amsterdam AT 5 elk op hun beurt de zenderplek ‘5’ op de voorkeuzelijsten, gaat RTL 7 voor de ‘7’ en Talpa voor de ’10’, nu strijden ook kleinere zenders voor een zenderplek. Met een zo laag mogelijke zenderplek hopen zenders dat mensen eerder naar die kanalen kijken en daarmee hun kijkcijfers kunnen opkrikken.

National Geographic Channel begon met het claimen van zenderplek 11 de afgelopen weken. Concurrent Discovery Channel claimde onmiddelijk plek 9 met de actie ‘Discovery op 9’. Eén probleem, want jaren geleden claimde TMF al deze plek. En dus is sinds vandaag na jaren afwezigheid weer een (grote) 9 onder het logo van muziekzender TMF verschenen. De nummerstrijd is geopend!

(NB de nummerstrijd heeft geen gevolgen voor de standaardzaplijst die Canal Digitaal Satelliet voor operator afhankelijke satellietontvangers gebruikt: daar staat RTL 5 op 5; Yorin/RTL 7 op 7, Net 5 op 8, TMF op 10, Nickelodeon/Talpa op 15, Discovery Channel op 17 en National Geographic Channel op 19. De standaardlijst van Digitenne plaatst RTL 5 op 5, Yorin/RTL 7 op 7, Net 5 op 8, Talpa/Nickelodeon op 10, TMF op 16, Discovery Channel op 19 en National GeographiC Channel op 20.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *