BVN-Voetbal blijft te zien

BVN-Voetbal, het samenvat-programma van de internationale publieke satellietzender BVN blijft elke zondag om middernacht op de buis. Jan Hoek (bestuurslid van BVN) en Chris Woerts (woordvoerder Eredivisie CV) melden dat er vandaag ‘witte rook’ is gekomen en er overeenstemming is bereikt tussen Eredivisie CV, Talpa en TWI over de continuiteit van de uitzending op BVN. Talpa maakte eerder bij Eredivisie CV bezwaar tegen de uitzending om 22 uur, gezien 600.000 satelliethuishoudens in Nederland, waar BVN ook te zien is. Hierdoor moest de geplande uitzending vorige week worden verlaat naar middernacht. BVN heeft de rechten voor internationale uitzending buiten Nederland, maar kan door natuurlijke overspill ook in Nederland bekeken worden. Het BVN-programma bevat in tegenstelling tot het programma op Talpa puur samenvattingen zonder onderbrekende reclames en analyses en is daardoor ook voor Nederlandse huishoudens interessant, terwijl Talpa voor Nederland de uitzendrechten tot 23:59 uur heeft. Hoek zegt zeer blij te zijn met de uitkomst. Talpa claimde ook dat de exclusief voor haar gemaakte productie door Eyeworks Sports zomaar werd doorverkocht zonder toestemming. Eyeworks-directeur Will Moeren zegt hierover ‘dit was een storm in een glas water, dit is inmiddels opgelost’. Dit bevestigt Talpa. Voor het Amerikaanse continent, waaronder Aruba, Curacao, Suriname, de Verenigde Staten en Canada wordt het programma iets later uitgezonden opdat dit in de avonduren (lokale tijd) te ontvangen is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *