FM-zenders Radio 1 meer dan uur uit de lucht

De nationale publieke nieuws, actualiteiten- en sportzender Radio 1 was in de nacht van zaterdag op zondag meer dan een uur uit de lucht. Dit heeft DutchMedia waargenomen. Een onduidelijke technische oorzaak was hier de reden van. Het radioprogramma AVRO Nachtdienst draaide door via satelliet, kabel, DVB-T en 747AM alsmede via het achtergrondgeluid van Nederland 1 (NOS Tekst TV). De internetuitzending van Radio 1 werd ook onderbroken, aangezien de NOS het FM-signaal van Radio 1 daarvoor gebruikt; de internetuitzending van 747AM bleef wel functioneren. De FM-zender Smilde was als eerste weer te beluisteren. De storing begon om 02:50 uur en was vlak voor 04:00 uur verholpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *