Casema: Discovery Travel & Living semi-permanent?

Casema: Discovery Travel & Living analoog semi-permanent?

Casema geeft sinds 1 april jl. Discovery Travel & Living door op haar analoge ‘etalagekanaal’. Dit kanaal wordt normaal gesproken max. 2 à 3 maanden door Casema ingezet om zenders te tonen opdat mensen worden gelokt voor het digitale (betaal)pakket van Casema. Aangezien Discovery Travel & Adventure inmiddels bijna een half jaar te zien is op het ‘etalagekanaal’ van de kabelaar, is onduidelijk wat de distributiestatus van de zender is.

Kurt Pauwels, distributieverantwoordelijke voor Discovery in de Benelux zegt tegenover DutchMedia ‘geen idee’ te hebben waarom de zender zo lang op het etalagekanaal blijft en zegt ‘niet een speciale afspraak in dit verband’ te hebben met Casema. Volgens Pauwels is voor Discovery Travel & Living er een ‘volgende’ prioriteit na Discovery Channel en Animal Planet, waarbij het bedrijf graag kijkt naar distributie-uitbreiding, maar toegeeft dat dat niet makkelijk is.

Casema geeft desgevraagd geen commentaar, anders dan dat het eerder meldde van plan te zijn geweest de zender te vervangen. Casema geeft aan dat de langdurige doorgifte deels te maken heeft gehad met de overgang naar een eigen digitaal kopstation.
De langdurige analoge distributie in bijna het hele Casema-gebied van Discovery Travel & Living is opmerkelijk, aangezien sommige zenders dolgraag analoge distributie wensen bij Casema. Sommige programmaraden zien het ‘etalagekanaal’ liever voor een regulier kanaal definitief ingezet worden. Collegakabelaar UPC en Essent Kabelcom hebben eveneens preview/etalagekanalen maar zetten die strikter in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *