DRM en Radio Luxembourg (RTL)

Op 12 september om 12 uur wordt het voor sommigen legandarische Radio Luxembourg (van RTL Group) opnieuw gelanceerd, dit keer als DRM-radiostation. DRM is een digitale standaard die het mogelijk maakt om digitaal op de middengolf, kortegolf en langegolf uit te zenden alsmede op termijn op FM. Het station zendt al uit op internet. Het nieuwe Engelstalige Radio Luxembourg dat begin jaren 90 stopte met uitzenden, zendt in de nieuwe formule met name classic rock uit.

Tegelijkertijd is het DRM-consortium bezig met het op de markt brengen van consumenten DRM-ontvangers. Deze week worden deze op de Berlijnse IFA en de Amsterdamse IBC gepresenteerd. Het gaat om ontvangers die zowel DRM, alsmede DAB en DM, (analoge) langegolf, middengolf, kortegolf en FM kunnen ontvangen. O.a. Texas Instruments en Radioscape introduceren dergelijke ontvangers en o.a. Blaupunkt zal autoradio-exemplaren introduceren. De verwachting is dat deze rond komende kerst in de winkels zullen liggen. Radio Nederland Wereldomroep, Lagardere (Europe1), BBC Worldservice, RFI en o.a. DeutschlandRadio/Deutsche Welle/SWR, zijn ondersteuners van het DRM consortium van de zijde van omroepen. (meer eind deze week!)

Ook heeft RTL Group een overkoepelende internationale website voor digitale radio geopend onder de naam Digital Radio DR en is een nieuwe DRM-promofilm geopenbaard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *