Dorine Baas weg uit Nederland: hoofd Duitse Nick

Dorine Elisabeth Baas (33) is per 1 oktober benoemd tot zenderchef van Nickelodeon in Duitsland. Nickelodeon startte afgelopen maandag opnieuw in Duitsland als free-to-air zender onder de naam Nick. Onder de naam Nickelodeon had de zender al van juli 1995 tot mei 1998 uitgezonden, maar destijds zonder succes. Dorine Baas was de afgelopen periode zenderchef van The Box. Baas was al eerder in Nederland enige tijd zenderchef van Nickelodeon. Dan Ligtvoet, algemeen directeur van MTV Networks BV, waar The Box en Nickelodeon in Nederland onder vallen verklaarde eerder dat The Box ‘niet super’ draaide en op te veel gedachten hinkte. Inmiddels ligt er een nieuw zenderplan dat nog onder leiding van Dorine Baas is gemaakt en zal worden uitgevoerd. Het vertrek van Baas uit Nederland werd de afgelopen week al in mediakringen gemeld. John Olivieira (34) wordt de nieuwe zenderbaas van The Box in Nederland. Baas zal verhuizen naar Berlijn waar ook MTV Deutschland gevestigd is en binnenkort ook de MTv-zusterzenders Viva/VivaPlus gevestigd zullen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *