Radio 3FM: digitale themakanalen

De publieke pop- & rock-zender Radio 3FM wil komen met digitale themakanalen in 2006. Dit blijkt uit de meerjarenbegroting en de acties die de NOS in 2006 wil realiseren. Onder de vlag ‘3FM Serious Radio’ is het de bedeoling dat Rock, Live, Hits, Classics en Alternative radiostations voor o.a. internetuitzending worden ontwikkeld. De aankondiging in de meerjarenbegroting is opvallend, aangezien een aantal spelers op Radio 3FM, waaronder de VPRO en BNN inmiddels actief is met een aantal themazenders in genoemde genres.

Voor 2006 heeft de NOS gedefinieerd dat het 10+ marktaandeel met 1 % zal moeten stijgen naar 7,5 %. Hiertoe zal het aandeel gesproken woord worden teruggebracht. Volgens de meerjarenbegroting die onder auspicien van de Raad van Bestuur van de NOS is uitgebracht, is gesproken woord een wegschakel/uitzetmoment voor luisteraars. Met minder gesproken woord denkt de Raad van Bestuur dat luisteraars langer zullen luisteren en kan dit leiden tot hogere luistercijfers. Radio 3FM zal in 2006 eveneens het ‘eigen’ 3FM-Nieuwsbulletin naar het weekend uitbreidden en zal het Nederlands produkt alsmede maatschappelijke ontwikkelingen meer aandacht geven in de programmering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *