“Neponderzoek in 1995 voor naam Kink FM”

In 1995 hebben de initiatiefnemers van Kink FM, waaronder Jan Hoogesteijn een onderzoek vervalst om de naam Kink FM te kunnen gebruiken. Dit heeft Hoogesteijn gemeld op BNR Nieuwsradio. Bij de start in 1995 was Kink FM onderdeel van de Holland Media Groep (nu RTL Nederland), destijds een joint venture van RTL, VNU en Veronica. Gezien scepsis bij wat nu RTL Group is over de zender en de naam Kink die sexuele associaties opriep, lieten de initiatiefnemers onderzoek doen naar de associaties bij de naam ‘kink’. Volgens Hoogesteijn resulteerde dit onderzoek door een ‘gerenomeerd’ bureau inderdaad in sexuele associaties. Hierop hebben de initiatiefnemers ‘geheel volgens Veronica-traditie’ het onderzoek vervalst, aldus Hoogesteijn waarop RTL de naam heeft geaccepteerd. In 1996 werd Kink FM voor 1 gulden afgestoten aan Vereniging Veronica die nog steeds de eigenaar is van de radiozender. Hoogesteijn onthulde afgelopen week in Veronica Magazine ook dat deze in 1996 apparatuur bij het failliete Veronica NieuwsRadio ‘s nachts heeft ‘gejat’ waar het radiostation destijds in EEN pand gevestigd was. De apparatuur viel onder de curator, maar kon Kink FM bij gebrek aan financiele middelen goed gebruiken. Interessant is ook het gegeven dat met het inbrengen van Radio Veronica bij Sky Radio Ltd in 2003, de apparatuur van Kink FM was meeverkocht door Vereniging Veronica…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *