Casema: uitbreiding verwacht op 17 oktober

De lang verwachte uitbreiding van het aanbod bij Casema TVD zal volgens de laatste informatie bij Casema op maandag 17 oktober geschieden. Welingelichte Casema-kringen melden dat het gaat om o.a. de sportzender NASN (North American Sports Network), ESPN Classic Sport, MGM Movie Channel, Sailing Channel, BBC 3, BBC 4 en Avro Dier & Natuur (alleen voor AVRO leden). Laatstgenoemd kanaal zal mogelijk nog niet op 17 oktober van start gaan. Ook zal Casema het radio-aanbod via TVD uitbreiden naar 53 kanalen. De meeste kanalen zullen in het zogeheten ‘pluspakket’ worden aangeboden. Helaas is er vooralsnog weinig capaciteit voor verdere uitbreiding; in december zal nog het Indonesische Garuda TV volgen en mogelijk bij de start zal waarschijnlijk ook het evangelische kanaal Family 7 worden toegevoegd. Overigens is het nog onduidelijk of de oude (trouwe) Sagem-klanten ook de nieuwe kanalen kunnen ontvangen, aangezien het voornemen – volgens welingelichte kring – is om alleen de Irdeto2-klanten van de uitbreiding te laten profiteren. Over enige maanden is het de bedoeling dat de Sagem-klanten een aanbod wordt gedaan om hun ontvangers om te ruilen voor Irdeto2-ontvangers. (al deze informatie is uiteraard onder voorbehoud)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *