Van der Laan schrijft brief over NPS

Staatssecretaris Medy van der Laan van Media (D66) heeft in een brief aan de Tweede Kamer haar visie over de ontmanteling van de NPS weergegeven. Er zal een werkmaatschappij worden opgericht onder de Raad van Bestuur van de Nederlandse Omroep Stichting die de NPS-kraamkamerfunctie’ moet overnemen. De NPS en Raad van Bestuur moeten volgens Van der Laan de komende periode bepalen welke NPS-programma’s er onder cultuur, educatie en andere informatie vallen. De Raad van Bestuur zal dan moeten bepalen hoe groot deze werkmaatschappij (‘interne voorziening’) zal moeten worden. Van der Laan wijst er op dat van het ‘resterende deel van de functie cultuur, educatie en andere informatie’ vanaf 2008 op steeds meer produkties ook door buitenproducenten en andere licentiehouders (lees omroepverenigingen) ingeschreven kan worden. NPS-programma’s die onder A (nieuws) en B (opinie en debat) vallen, zal geen overgangsperiode gelden, aldus de staaatssecretaris. Toch krijgt de Raad van Bestuur van de NOS de mogelijkheid ook deze programma’s te blijven maken als NOS-RTV en omroepverenigingen dat weigeren “in het kader van zijn aanvullende taak in functie B, bijvoorbeeld programma’s met een multiculturele ori├źntatie”, aldus de D66-staatssecretaris aan de Tweede Kamer.

De brief is na te lezen door hier op te klikken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *