BVN verplaatst BVN Voetbal naar maandagavond

BVN-TV, de internationale publieke Nederlandstalige satellietzender heeft het Eredivisie-voetbal samenvatprogramma BVN Voetbal verplaatst naar de maandagavond 22 uur. Tot afgelopen week was het programma op zondagnacht 00 uur te zien. BVN noemt deze ‘oplossing [..] het beste voor iedereen’. Reden van het vertragen van de uitzending is volgens een woordvoerster dat ‘de kijkers de verschillende uitzendtijdstippen moeilijk begrepen’. Dit komt volgens de woordvoerster omdat de “communicatiemiddelen (zoals de programmagids op internet) technisch niet toereikend genoeg waren om de verschillende uitzendtijden en consequenties voor de programmering per regio te communiceren.” Bovendien – aldus de BVN-woordvoerster was “het voor elke regio anders en vervielen er weer andere programma’s, die niet-voetballiefhebbers graag wilden zien.” In augustus werd het programma al later uitgezonden nadat Talpa en de Eredivisie bezwaar aantekenden tegen uitzending op de zondagavond, doordat het programma ook in Nederland free-to-air op satelliet te ontvangen is. Het bereikte compromis was toen dat op zondagnacht kon worden uitgezonden. Volgens de woordvoerster heeft deze verplaatsing niets met de perikelen van toen te maken. Inmiddels klagen kijkers op het gastenboek van de internationale zender over het verlaat uitzenden van BVN Voetbal: “BVN, u slaat hier de plank volledig mis” en “Mosterd na de maaltijd [..] lekker hoor, het laatste stukje sport (Voetbal)op zondag wordt ons weer door de neus geboord.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *