Portugese uitzendingen RNW blijven

De Portugese uitzendingen van Radio Nederland Wereldomroep (RNW) blijven in afgeslankte, kleinschalige vorm bestaan. RNW studeert nog naar de wijze waarop deze uitzendingen voort kunnen blijven bestaan. De verwachting is dat dit in de vorm van een magazine-programma zal plaats vinden. De internationale Nederlandse publieke omroep besloot eerder dit jaar de Portugese afdeling op te heffen om zich meer te focussen op een Arabische website (Aljesr). Dit besluit blijft ongewijzigd, aldus RNW die er aan toevoegt dat nog geen datum is bepaald waarop dit zal gebeuren. Reden om te kijken naar een vorm van continuiteit continuiteit van de Portugese uitzendingen is volgens een RNW-woordvoerster het groot aantal partnerstations in BraziliĆ« waarop deze uitzendingen gericht zijn. RNW heeft jaren geleden na het opdoeken van de Franstalige afdeling, een kleinschalige Afrikaanse afdeling opgezet (RN Bureau Afrique) die via CD’s periodiek programma’s verspreidt aan partnerstations in Franstalig Afrikaanse landen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *