Canal+ wordt Film1 en Sport1

De merknaam Canal+ wordt ergens tussen januari en eind maart 2006 omgeruild voor Film1 en Sport1. Tegelijkertijd fuseert SportKanaal met Sport1. Nu zendt Canal+ nog via drie kanalen uit: Canal+ Blauw, Canal+ Rood en Canal+ Geel, via (digitale) kabel, satelliet en DVB-T (Digitenne). Het filmaanbod zal worden uitgebreid naar vier kanalen: Film1, Film2, Film3 en Film4. Film4 zal de films van Film1 een uur later uitzenden als +1-kanaal. Hoe het onderscheid tussen Film1, Film2 en Film3 er uit zal zien, is nog niet besloten; de kanalen zullen volgens een woordvoerster tegenover DutchMedia in ieder geval geen thema’s krijgen. Voor de sport zal er één hoofdkanaal komen met zeven subkanalen. De subkanalen (thans door SportKanaal ingezet) zullen gebruikt worden om meerdere wedstrijden tegelijkertijd te laten zien. De merknamen Sport1 en Film1 heeft ChelloMediaPayTV jaren geleden in Nederland gebruikt voor mislukte themakanalen. Sport1 wordt door het bedrijf als merknaam in Hongarije nog steeds gebruikt.

De verantwoordelijkheid voor de beschikbaarheid voor alle kanalen, legt eigenaar ChelloMedia Pay TV (van Liberty Global) bij de distributeurs zelf. Wèl is ChelloMedia Pay TV van plan om abonnees de mogelijkheid te bieden het sport, resp. filmaaanbod apart af te nemen en niet alleen gezamenlijk zoals het nu het geval is.

Aangezien via de digitale kabel SportKanaal al met haar verscheidene ‘windows’ te zien is, is de kans groot dat het algehele aanbod via de diverse kabelexploitanten beschikbaar zal komen. Via DVB-T (Digitenne) en Canal Digitaal Satelliet is dat onzeker. Martijn van Hout, woordvoerder van Canal Digitaal Satelliet zegt te ‘kijken naar welke kanalen’ deze kan aanbieden, en zegt de satellietkijker zo veel (als bedrijfskundig, red.) mogelijk te willen aanbieden. Het is overigens daarbij volgens Van Hout ook afhankelijk van de programmering.
Met het verdwijnen van de merknaam Canal+ uit Nederland, is de merknaam Canal+ volledig verdwenen uit de algehele Benelux. Na de verkoop van de diverse onderdelen, wijzigde in Vlaanderen Canal+ haar naam in Prime; in Franstalig België werd dat Be TV, resp. Be1.


PS het bovenstaande logo van Sport1 is dat van de gelijknamige Hongaarse ChelloMediaPayTV sportzender. Het logo van Film1 is het in het verleden gebruikte logo. ChelloMediaPayTV heeft aangegeven met nieuwe logo’s en een nieuwe vormgeving te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *