Alle namen Raad van Toezicht NOS bekend

Alle namen van de eerste volledig door de politiek benoemde Raad van Toezicht van de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) zijn bekend gemaakt door mediastaatssecretaris Medy van der Laan (D66). Het lijstje ziet er als volgt uit

voorzitter: Cees Smaling best. voormalig voorzitter PCM Uitgevers NV
leden:
Boudewijn Dessing bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar VGZ-IZA,
Aalt Dijkhuizen voorzitter de raad van bestuur van de Wageningen Universiteit,
Nico van Eijk bijzonder hoogleraar media- en telecommunicatierecht (onduidelijk)
Valerie Frissen hoofd van de afdeling ICT en Beleid bij TNO
Ada van der Veer bestuursvoorzitter van Currence Holding en
Doekle Terpstra voorzitter van de HBO-raad, voorgedragen door de gezamenlijke ondernemingsraden van de omroepen

Alleen van Doekle Terpstra is bekend dat deze CDA’er is. Aan te nemen is dat dat ook voor Aalt Dijkhuizen geldt; van de overige leden is niet duidelijk tot welke politieke stroming deze behoren. Tot nu toe bestonden kroonbenoemingen voor de Raad van Toezicht alleen uit benoemingen in de kringen van traditionele regeringspartijen: CDA, VVD, D66 en PvdA. Met uitzondering van Valerie Frissen en Nico van Eijk hebben de leden van de nieuwe Raad van Toezicht geen ervaring met de omroepsector. De benoemingen gaan per 1 januari 2006 in en gelden tot 1 januari 2011. De Raad van Toezicht benoemt de Raad van Bestuur van de NOS en heeft een (media)wettelijke taak als hoogste orgaan van de publieke landelijke omroep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *