VRT Ketnet/Canvas: satellietstart dit weekeinde

Dit weekeinde zal VRT Ketnet/Canvas starten op satelliet. Dit bevestigt Kees Färber, operationeel directeur van het satellietpakket Canal Digitaal Satelliet tegenover DutchMedia. De zender zal – zoals eerder aangekondigd – voor abonnees te zien zijn via transponder 116, 12670 GHz V (Symb.Rate 22000 FEC 5/6) in Mediaguard2/Irdeto2. De zender maakt net zoals het eind november gestarte VRT Eén deel uit van het zogeheten ‘Familiepakket’ (12,95 euro per maand). Het exacte startmoment hangt af van de afwikkeling van de technische faciliteiten om VRT Ketnet/Canvas op satelliet te verkrijgen, waardoor een klein voorbehoud bestaat. Indien de zender volgende week correct wordt uitgezonden, zal deze daarna op voorkeurplek 42 voor gebruikers van de MediaHighway-standaardontvangers beschikbaar komen. Canal Digitaal Satelliet is overigens in onderhandeling om te bezien of TV Oranje (muziekzender met louter Nederlands product) in haar pakket kan worden opgenomen.

UPDATE (zaterdagavond): vanavond is VRT Ketnet/Canvas gestart op satelliet. Vooralsnog alleen in Mediaguard2.
UPDATE2: De Irdeto2-codering zal voor VRT Ketnet/Canvas naar verwachting later (eind deze maand) worden toegevoegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *