The Box stopt met soap Alex FM

Na circa negen maanden stopt The Box eind deze week met de soap Alex FM. De soap werd medio april vorig jaar gestart als vlaggeschip van een vernieuwd format van The Box en gaat over de dagelijkse perikelen van een multicultureel hitradiostation. Destijds werd The Box (nog met de submerknaam ‘Alex on the Box’) door MTV Networks gepositioneerd als station dat zich met name richt op de multiculturele samenleving en vrouwen tussen de 16 en 24 jaar, maar verliet deze positionering sinds afgelopen herfst. Jochem de Jong, beleidswoordvoerder van MTV Networks erkent tegenover DutchMedia dat de soap niet het succes heeft geleverd wat het bedrijf ervan verwachtte. Alle bestelde afleveringen zijn nog wel uitgezonden. The Box richt zich sinds medio september toen het haar positionering aan heeft gepast, vooral op de ‘urban’ doelgroep. Dorine Elisabeth Baas (33) was overigens bedenker van Alex FM. Zij verliet medio september MTV Networks BV om bij de Duitse zuster MTV Networks GmbH leiding te geven aan de Duitse kinderzender Nick. Bij the Box blijven (onder leiding van John Olivieira) programma’s als Moccah en 411 blijven bestaan. Volgens De Jong vindt nog een discussie plaats binnen MTV Networks BV hoe The Box verder het beste invulling kan verkrijgen. De verwachting is dat hierover spoedig – wellicht nog deze week- meer bekend zal geraken. MTV Networks, respectievelijk Viacom is sinds 14 oktober 2004 eigenaar van The Box.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *