Berlusconia: l’Ultimo Atto!

Ondergetekende kan melden dat afgelopen maand in Italië een boek is verschenen waar deze met veel plezier aan heeft meegewerkt. Het boek met de titel ‘Berlusconia: Ultimo Atto’ is op initiatief van documentairemaker Gianmarco Serra tot stand gekomen. De boektitel betekent Berluosconia: de laatste daad.
Marco Sedda, journalist bij Il Giornale di Sardegna legt geheimen bloot over de villa La Certosa, DutchMedia’s bijdrage bestaat uit een gedocumenteerde beschrijving van het media-imperium van Berlusconi’s Fiuninvest en Mediaset alsmede de ontwikkelingen uit de laatste jaren omtrent het medialandschap van het Italië in de Berlusconiaanse tijd. Het boek begint met een 23 pagina tellende omschrijving van toonaangevende (actieve) politici uit zowel de centrumrechtse Berlusconi/Casa della Libertà alliantie alsmede in de centrumlinkse ‘L’Unione/Ulivo’ alliantie die in Italië door de rechter zijn veroordeeld. Deze lijst is gemaakt door Marco Ottanelli van ‘Democrazialegalita.it’. Het voorwoord is van Elio Veltri. Het overgrote deel van het boek omslaat een bibliografie van meer dan 100 pagina’s met omschrijvingen van verschenen boeken over het Berlusconiaanse tijdperk en Berlusconi. Het boek is overigens alleen in het Italiaans verschenen. Berlusconia: l’ultimo atto is o.a. via Gullivertown te bestellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *