Raad van Bestuur: Netcoördinatoren verdwijnen: directies TV/Radio/Internet

De netcoördinatoren verdwijnen binnenkort. Dit maakte de NOS-Raad van Bestuur vandaag bekend. In de nieuwe opzet die rond de zomer gestalte moet krijgen, zal onder de Raad van Bestuur een directie radio, een directie televisie en een directie internet ontstaan. Daarbinnen zullen per net netmanagers worden aangesteld. De NOS-Raad van Bestuur is en blijft wettelijk overigens de verantwoordelijke nadat vorig jaar de netcoördinatoren al wettelijk werden opgeheven. Volgens Harm Bruins Slot, voorzitter van de NOS-Raad van Bestuur, is de organisatie van de publieke landelijke omroep zich aan het transformeren van een staforganisatie naar een lijnorganisatie. Het is nog onbekend wie de verantwoordelijkheden van de nieuwe directies verkrijgen. Vandaag maakte de Raad van Bestuur officieel ook de nieuwe schema’s bekend. Deze zijn hier te downloaden in Excel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *