“Verkoop of beursgang Canal Digitaal Satelliet slaat nergens op”

“Verkoop of beursgang Canal Digitaal Satelliet slaat nergens op”

“Een verkoop of beursgang van Canal Digitaal Satelliet slaat nergens op. Er zijn blijkbaar mensen die nieuws willen maken dat er niet is”. Dit stelt Hans Wolfert, aandeelhouder en hoofdbestuurder van Airbridge Investments, Airfield Holding en Canal Digitaal Satelliet in reactie op een bericht van het persbureau Dow Jones die meldde dat Canal Digitaal Satelliet verkocht zou worden of bezig zou zijn met een beursgang. Hans Wolfert en Cees Bohnenn zijn samen met een aantal onbekende investeerders de eigenaren van de bedrijven waar Canal Digitaal Satelliet, de filmzender ActionNow! (TV4U BV) en TV Vlaanderen onder vallen. Wolfert tegenover DutchMedia: “We zijn bezig met het bouwen aan de firma en we hebben thans niet de intentie om deze te verkopen. Kijk, als er iemand is die zich meldt als koper, dan zullen we daar rustig naar kijken, maar wijzelf hebben het bedrijf niet te koop gezet.” Begin dit jaar verkocht Greenfield Capital Partners (via Nethave) een minderheidsbelang in het bedrijf. Volgens Dow Jones ging het om een belang van circa 35 %. Wolfert wil niet ingaan op de vraag hoe groot het belang was en wilde evenmin ingaan op het door Dow Jones genoemde overnamebedrag van 80 miljoen euro die deels door Rabobank zou zijn gefinancierd. Noch Greenfield Capital Partners, noch Canal Digitaal Satelliet hebben dit openbaar gemaakt. Wolfert zegt desgevraagd alleen dat het blijkbaar voor Greenfield Capital Partners een opportuun moment was haar belang te verkopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *