“Casema naar Warburg Pincus”

Bronnen rondom Casema bevestigen dat zeer spoedig de overname door Warburg Pincus in een conglomeraat met Cinven bekend zal worden gemaakt. Het wachten is volgens een zeer goed ingevoerde bron op de OndernemingsRaad (OR). Eind vorige week maakte Dow Jones bekend dat Warburg Pincus samen met Cinven de overname rond zou hebben. Bronnen rondom Casema bevestigen dit nu tegenover DutchMedia. Warburg Pincus is reeds via Christina Beheer en Adviesmaatschappij BV en Amsterdamse Beheer en Consultingmaatschappij BV eigenaar van Multikabel. Casema telt circa 1,36 miljoen abonnees. Met de overname zou een gefuseerd Casema/Multikabel circa 1,68 miljoen klanten omvatten, nog net minder dan Essent Kabelcom/@Home. Volgens Dow Jones zou de overname van Casema voor circa 1,8 tot 2,2 miljard euro geschieden. Thans zijn GMT Communications Partners (8 %), Carlyle Group (46 %) en Providence Equity Partners (46 %) via de in Luxemburg gevestigde holding Cable Aquisitions SARL eigenaar van Casema Holding BV. De gewezen KPN-directeur Wim Dik is president-commissaris bij het bedrijf, Jos Molenkamp is algemeen directeur.

De verwachting is dat deze week ook meer bekend wordt over de verkoop van Essent Kabelcom/@Home. Zowel Warburg Pincus als Liberty Global (eigenaar UPC Nederland) zijn daarbij volgens eerder berichten bieders. Essent Kabelcom dat circa 1,75 miljoen abonnees telt, is in handen van het publieke energiebedrijf Essent NV. Voor de overname van Essent Kabelcom worden de politieke bestuurders van o.a. de provincies Noord Brabant (Onno Hoes, VVD), Limburg (Martin Eurlings, CDA, vader van Camiel Eurlings, lid van het Europees parlement), Overijssel (Piet Jansen, CDA) en Groningen (Marc Calon, PvdA) betrokken, aangezien deze de eigenaren zijn van de verkopende partij Essent NV. Overijssel, Limburg, Noord-Brabant en Groningen bezitten gezamenlijk 71,6 % van de aandelen Essent NV. Voor een verkoop van een dusdanig groot bedrijfsonderdeel als Essent Kabelcom dient een aandeelhouderscommissie waarin de vertegenwoordigende politieke bestuurders zetelen, toestemming te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *