KPN televisienieuws

Koninklijke KPN NV (KPN) heeft aangekondgd inmiddels 230.000 DVB-T abonnees te bedienen. In het tweede kwartaal meldden zich 23.000 nieuwe kijkers. Volgens KPN betekent dit dat circa 8 % van de huishoudens die DVB-T kan afnemen (in de Randstad) dit ook daadwerkelijk doet.
Op 1 oktober zal het aanbod ‘Digitenne’ en ‘TV van KPN’ daadwerkelijk gefuseerd worden tot ‘Digitenne van KPN’. Wat het geuniformeerde prijsaanbod zal zijn, zal later bekend worden gemaakt. de landelijke uitrol van het algehele Digitenne van KPN aanbod zal volgens KPN ‘in de loop van 2007’ plaats vinden. Het free to view aanbod ‘Publieke Omroep Pakket’ zal echter op 30 oktober landelijk beschikbaar zijn.

KPN heeft ook bekend gemaakt inmiddels 90 % van Digitenne Holding BV in handen te hebben. Daarmee is bekend geworden dat KPN 10 % van NOB Holding NV overgenomen. Cahanoves Beheer BV blijft nog voor 10 % eigenaar van Digitenne Holding BV. In Cahanoves Beheer hebben RTL Nederland, SBS Broadcasting BV, Airfield Holding en MTV Networks BV hun kleine belangen in Digitenne Holding BV ondergebracht.

KPN heeft overigens verder bevestigd dat de IPTV-dienst Mine per oktober landelijk zal worden aangeboden. Met landelijk doelt KPN op 60 % van de huishoudens die de dienst zal kunnen afnemen. Tot nu toe is Mine alleen voor een beperkte groep KPN-klanten beschikbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *