BNN-nachtjock weidt uit over eigen vertrek: ‘pure omroeppolitiek’

Als ware het een inkijk in het persoonlijke leven van een nachtelijke omroepmedewerker die op zoek is naar nieuw werk, heeft Martijn Muijs afgelopen nacht uiteengezet waarom in zijn visie zijn nachtelijk programma per oktober komt te vervallen. Volgens Muijs ging het om ‘pure omroeppolitiek’ en moest door het verdwijnen van het NPS-programma van Coen Swijnenberg een medewerker met een contract een plek gegeven worden nu het programma van Swijnenberg en Lantinga tot 19 uur zal duren. Gevolg? Bart Arens neemt de Radio 3FM-uren van 4 tot 6 over voor de NPS en Martijn Muijs is na circa twee jaar als nachtjock te hebben gefunctioneerd weg. Zendercoƶrdinator Florent Luijckx reageert op de gedane uitlatingen van Muijs: “Het is een programma in het 3FM opleidingstraject. De verdeling van die uren wordt per kwartaal vastgesteld. Of Martijn Muijs vertrekt is nog maar de vraag. Wel is zeker dat het timeslot 4-6 ma-vr vanaf oktober Bart Arens in het kader van de 3FM opleiding de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen dmv dit horizontale programmaslot.” BNN-voorlichtster Marion van Dam zegt nog niet te kunnen bevestigen dat het middagprogramma van Swijnenberg/Lantinga tot 19 uur zal duren, ondanks dat dit – zo blijkt uit Hilversumse wandelgangen – zo goed als rond is en nog slechts formeel bekrachtigd dient te worden. Van Dam: “We willen wel verder met Martijn Muijs, zijn tevreden over hem en kijken wat we in de toekomst voor hem kunnen betekenen”. Van Dam was overigens wel enigszins verrast over de uitlatingen van Martijn Muijs op zender, al vond de BNN-woordvoerster het wel ‘des BNN’s om dat te doen’…..

DutchMedia publiceert de transcriptie:

“Ik had het stil willen houden, het was niet de bedoeling het naar buiten te brengen. [..]Het punt is dat je jezelf niet kan verdedigen. Ik wil het nl. wel uitleggen. Mag ik even een weerwoord doen? Wat is het geval? Ik ben gewoon het slachtoffer van pure omroeppolitiek. Zo mag je het eigenlijk wel gewoon kortweg omschrijven. Er komt een nieuw programma in de middag van BNN, wordt hartstikke leuk van Lantinga en Swijnenberg. [..]. Dat programma dat gaat duren van 16 tot 19 uur. [..]Als gevolg daarvan verdwijnt het programma van Coes Swijnenberg, Swijnenstal. Dat is natuurlijk logisch, want hij gaat sowieso een ander programma maken. Als gevolg daarvan moet de NPS – want dat is de omroep waar Coen voor werkte tot nu toe – moet een uurtje per dag inleveren, maar dat niet alleen. Er is natuurlijk ook iemand die achter de schermen bij dat programma werkt, en die komt – gewoon recht voor zijn raap gezegd – op straat te staan. Punt is dat die persoon een contract heeft getekend voor een jaar. Dat betekent dus dat die het komende jaar aan het werk gehouden moet worden of in elk geval uitbetaald moet worden. En ja, we heten niet allemaal Rob Stenders niet iedereen kan zomaar elke maand geld ontvangen en er niet voor werken. Dus met andere woorden er is gezocht naar een mogelijkheid om deze persoon toch aan het werk te zetten het komende jaar. En zie daar! Er was ruimte tussen 4 en 6 ‘s nachts. […] Aanvankelijk was het de bedoeling dat dit programma gewoon door zou gaan na oktober. Echt, iedereen bij 3FM is daar tevreden over, bij BNN zijn ze daar tevreden over. [..]”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *