Regionale publieke zenders gaan free to air op satelliet!

De regionale publieke omroepen zullen free to air uitzenden via satelliet. Dit bevestigt Kees Färber operationeel directeur van Canal Digitaal Satelliet tegenover DutchMedia. De satellietexploitant zegt in verregaande gesprekken te zijn met ROOS, de koepelorganisatie van regionale publieke omroepen. Canal Digitaal Satelliet zal de technische voorzieningen op de Astra1-satelliet grotendeels voor haar rekening nemen voor de regiozenders. De regiozenders hebben er de voorkeur voor om free to air uit te zenden opdat ook niet in Nederland woonachtige geinteresseerden zonder enige drempel de zenders kunnen ontvangen. Eerder voerde de regiozenders nog discussie over wel of niet coderen. Voglens Farber zullen de regiozenders dit niet doen bij de start, maar mocht daar ooit noodzaak toe bestaan, dan kunnen ze daar altijd toe overgaan in een later stadium, aldus Färber. L1, de regionale omroep voor Limburg die al op satelliet uitzendt, wordt overigens ook bij dit project betrokken. Naast de tv-zenders zullen ook de bijbehorende regionale publieke radiozenders op satelliet uitzenden. Binnen enkele maanden zullen verder details bekend worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *