APR wil Deutschlandfunk en FIP op Amsterdamse kabel

De Algemene Programmaraad Amsterdam e.o. (APR) wil dat de Duitse landelijke publieke radiozender Deutschlandfunk en de Franse publieke omroep FIP op de Amsterdamse kabel worden doorgegeven per 1 juli 2007. Dit blijkt uit het conceptadvies dat de APR vandaag heeft vrijgegeven voor inspraak. Beide radiozenders komen voor in het zogeheten ‘wettelijke basispakket’ waar kabelaar UPC alleen om zwaarwegende redenen van kan afwijken, indien de APR dit concept definitief vaststelt. Om plek te maken voor beide zenders zullen RTL FM en de volkse schlagerzender WDR 4 van de hoofdstedelijke kabel moeten verdwijnen, als het aan de APR ligt. In het vrijblijvende adviesdeel adviseert de APR om naast Concertzender ook ‘Concertzender Classic’ door te geven op de kabel op de plek van BBC Radio 1. Concertzender Classic was tot begin september 24 uur per dag op Concertzender te horen, maar door een herprofilering van de publieke landelijke radiozenders, zendt het nog op internet beschikbare radiostation thans nog enkele uren per dag alsmede in de nachtelijke uren uit op de Concertzender die nu vooral een zender voor jazz, wereldmuziek, crossover en cultuur is geworden. Concertzender adviseert de APR overigens eveneens voor het vrijblijvende adviesdeel.

Buiten Amsterdam adviseert de APR om WDR 4 en BBC Radio 1 te blijven doorgeven, aangezien aldaar geen 6 SALTO (publieke lokale omroep) radiokanalen hoeven te worden uitgezonden. Wild FM krijgt daardoor ook een plek in de UPC gebieden om Amsterdam heen. 100 % NL, Radio BemBem, Shabnam FM en Amor FM krijgen geen plek in het advies van de APR.

One thought on “APR wil Deutschlandfunk en FIP op Amsterdamse kabel”

  1. Fantastische zender die FIP. Wat BBC2 is en ARTE was op de tv is FIP voor de radio in Amsterdam. Hoop deze zender zal nog lang in het pakket blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *