Concertzender Nieuwe Stijl wordt Radio 6 per januari 2007

Concertzender Nieuwe Stijl zal per januari 2007 worden omgedoopt in Radio 6. Dit kondigde Kees Toering, zendercoƶrdinator Radio 2 en Radio 5 namens de NOS Raad van Bestuur in antwoord op vraag van DutchMedia aan tijdens een workshopsessie van ondersteuningsorganisatie KabelRaden.nl. In september jl. wijzigde de Concertzender op de kabel en satelliet haar format en zendt sindsdien jazz, wereldmuziek, crossover en culturele programma’s uit die deels te horen waren op Radio 2, Radio 4 en Radio 5. Concertzender Classic – oftewel de zender die tot begin september jl. op de kabel te horen was, zendt nog enige uren per dag alsmede ‘s nachts en op zaterdagen overdag alsmede zondagmiddag op de tot Radio 6 om te dopen zender uit. Concertzender Classic zendt haar volledige programmering overigens op dit moment alleen via internet uit. Toering nuanceerde later desgevraagd zijn in de bijeenkomst verkondigde naamswijziging met de mededeling dat de formele beslissing en bekendmaking daartoe nog genomen moet worden door de NOS Raad van Bestuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *