Nieuw kabeltarief UPC Nederland: 16,05 euro per maand; Essent Kabelcom/@Home: 15,49 euro/maand

Het nieuwe analoge standaardpakket geharmoniseerde kabeltarief van UPC Nederland wordt per 1 januari 2007 16,05 euro per maand. Dit meldt woordvoerder Mark Zellenrath desgevraagd. De digitale tv-tarieven blijven ongewijzigd. Daarmee kost UPC Digital per januari 2007 voortaan 18,21 euro per maand (inclusief analoog) en het diigtale ‘extra’ pakket voortaan 20,21 euro per maand (inclusief analoog en digitaal basisaanbod).

De geharmoniseerde tarieven van de andere grote kabelaars zijn nog onduidelijk. Casema en Multikabel – die beiden onderdeel zijn van Zesko Holding willen desgevraagd nog geen openheid over de tarieven geven. Volgens de algemene voorwaarden moeten de meeste kabelaars uiterlijk 1 december hun tarieven kenbaar maken die ingaan op 1 januari 2007. Het standaardtarief bij Multikabel is thans 15,45 euro per maand; volgens een woordvoerder verandert er wel ‘iets’. Casema heeft vorig jaar haar tarief niet verhoogd. Uit de inmiddels bekend gemaakte tariefsverhoging van Casema blijkt dat het tarief naar 15,45 euro per maand zal gaan (is nu 14,95 euro per maand) om de inflatie over 2005 en 2006 te corrigeren (in 2006 was er geen tariefsverhoging).

Bij Essent Kabelcom/@Home zal het nieuwe geharmoniseerde standaardpakket tarief 15,49 euro per maand zijn. Thans is het standaardtarief aldaar 15,20 euro per maand.
De verhoging bij Essent Kabelcom/@Home is vanwege ‘hogere externe kosten’ en de prijsindexering.
CAIW verhoogt per 1 januari haar standaardtarief met 1 euro per maand naar 13,95 euro per maand.

UPDATE: nieuw tarief Casema officieel openbaar gemaakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *