100 % NL: half miljoen kabeldistributie bij Casema

Het radiostation 100 % NL verkrijgt per komende vrijdag circa een half miljoen kabelhuishoudens bij Casema. Dit bevestigt Casema tegenover DutchMedia. 100 % NL wilde er desgevraagd (nog) niets over melden. 100 % NL neemt in veel gevallen de kabelradioplek in van Radio 227 die haar kabeldistributie in ziet perken tot enkele regio’s. 100 % NL nam in juli vorig jaar in de FM-ether de plek in van RTL FM, aangezien deze inmiddels ter ziele gegane radiozender op onterechte gronden een landelijk FM-radiokavel had verkregen in 2003. 100 % NL zal vanaf 9 maart in o.a. Breda en Capelle a/d IJssel via de kabel te beluisteren zijn. In Midden-Utrecht zal Ujala Radio, een hindoestaanse zender die als regionale commerciele zender ook in Amsterdam FM-frequenties heeft, te beluisteren zijn op de plek waar nu nog Radio 227 te horen is. Radio 227 verloor vorige week haar kabeldistributie bij @Home, nadat eerder UPC ook de radiozender van de kabel schrapte. Casema blijft de radiozender wel in haar gehele werkgebied via haar digitale aanbod uitzenden. Voor 100 % NL is de kabeldistributie bij Casema een primeur.

One thought on “100 % NL: half miljoen kabeldistributie bij Casema”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *