Ad Ossendrijver neemt Arrow Jazz FM & Arrow Classic Rock volledig over

Ad Ossendrijver, algemeen directeur en oprichter van Arrow Jazz FM en Arrow Classic Rock neemt 100 % van beide radiostations over van PCM Uitgevers NV. PCM Uitgevers NV kocht 95 % van beide radiostations in februari 2006. Arrow Classic Rock starte in 1996 met uitzenden, en sinds 1998 naast kabeluitzendingen ook via de middengolf te ontvangen. Arrow Jazz FM startte februari 2004 haar uitzendingen nadat het bedrijf het landelijk FM-frequentiekavel voor jazz/klassiek had verworven.

PCM Uitgevers NV wilde oorspronkelijk synergieën realiseren tussen met name De Volkskrant en Arrow Jazz FM. Dit is volgens Philip Alberdingk Thijm, lid van de Raad van Bestuur van PCM Uitgevers NV en voormalig directeur van o.a. BNR Nieuwsradio, onvoldoende bereikt, waarbij de Volkskrant zich voortaan op webtelevisie en andere digitale kanalen kan richten.

Ad Ossendrijver wil met het merk Arrow meer doen dan alleen de twee radiostations en deze uitbouwen met o.a. streaming (muziek)kanalen, alsmede download- en op aanvraagdiensten op internet. Het idee van Ossendrijver is daarbij meerdere infrastructuren in te zetten, zoals mobiele toepassingen.

Ossendrijver heeft de ‘management buy’ out met financiele instellingen gefinancierd. PCM Uitgevers NV heeft de afgelopen periode meermaals aangegeven een herorientatie op haar radio-activiteiten te doen. Ossendrijver zegt nu echt beter verder te kunnen bouwen aan zijn bedrijf. De situatie van APAX en de Stichting Democratie & Media heeft volgens een PCM Uitgevers NV-woordvoerder niets met deze overname te maken gehad. PCM Uitgevers NV heeft de financiele steun aan TV Oase ‘on hold’ gezet, maar blijft die mogelijk toekomstige media-activiteit wel steunen. Verdere uitbreiding richting  de radio/televisiewerld ziet PCM Uitgevers NV niet voor zich, anders dan binnen haar bestaande activiteiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *