Comedy Central neemt 30 april de plek van The Box (Comedy) in

Op 30 april aankomende start MTV Networks BV (onderdeel van Viacom) met een Nederlandse versie van Comedy Central. De zender zal van 20 tot 05 uur te zien zijn op het kanaal van Nickelodeon, waar thans nog de programmering van The Box Comedy en de nachtelijke urbanmuziek van The Box te zien is. Het idee van Comedy Central is een zender met altijd ‘amusement, ontspanning en een lach’, zoals MTV Networks BV het omschrijft. De zender zal series, tekenfilms, talkshows, standup comedy, cabaret en films uitzenden met als uitgangspunt comedy en humor.

De zender zal een overwegend Amerikaanse en Britse programmering omvatten. Volgens woordvoerder Jorg Weppelink is het op termijn de bedoeling daar ook Nederlandse programma’s aan toe te voegen. Concrete programmatitels zijn nog niet bekend, al stelt de zender wel met standupcomedy te komen op termijn. Op termijn zal de zender digitaal 24 uur per dag beschikbaar komen, maar een termijn hiervoor bestaat nog niet. De eerste Nederlandse productie zal bestaan uit ‘Badly Dubbed Porn’ waarbij via nasynchronisatie softerotische programma’s van bepaald commentaar wordt voorzien. Programma’s als ‘The Office’ Scrubs, That’s 70’s Show en Southpark alsmede Reno911, The Showbizz Show en Dog Bites Man zullen een plek verkrijgen op de zender. Ook het op CNN International uitgezonden ‘The Daily Show – Global Edition’ zal twee keer per week worden uitgezonden, maar dan met ondertiteling. Uit het Verenigd Koninkrijk zullen ‘Teachers’ en Peep Show alsmede ‘Last Comic Standing’ en ‘World Stands Up’ worden uitgezonden.

Comedy Central zal van 20 tot 02 uur haar reguliere programmering uitzenden, waarna tot 05 uur herhalingen worden uitgezonden.

Comedy Central zal zich voornamelijk op jongeren van 20 tot 34 jarigen met de nadruk op mannen richten. De zender zal overigens ook een on-demand webdienst aanbieden op internet alsmede via mobiele toepassingen haar comedycontent aanbieden. MTV Networks BV wilde niet aangeven hoeveel tijd de zender krijgt om breakeven te worden en hoeveel middelen in de Nederlandse versie wordt geinvesteerd. De urbanmuziek van The Box is deels overgebracht en geintegreerd binnen TMF. MTV Networks BV studeert nog naar de terugkeer van een ‘urban’ muziekzender voor de Nederlandse markt. Vorig jaar staakte het TMF Pure, die zich daarop richtte. Op de Nederlandse markt is overigens de vooral op het Verenigd Koninkrijk gerichtte pan-europese urbanzender MTV Base wel beschikbaar.

Het merk Comedy Central bestaat sinds 1 juni 1991 in de Verenigde Staten en is sinds april 2003 volledig in handen van Viacom. Op 19 oktober 2006 startte de Poolse zender van Comedy Central als eerste niet-Amerikaanse versie. Op 15 januari jl. startte Comedy Central met een 24 uur Duitse versie die de plek van muziekzender VivaPlus innam. De Duitse versie is overigens ook op de Astra1-satelliet vrij te ontvangen en heeft met name in de avonduren een aantal Duitse produkties sinds de start opgenomen. Dankzij de grotere Duitse markt is dit voor MTV Networks Deutschland mogelijk. MTV Networks Europe is in Europa overigens verder actief met enkele andere comedyzendersmerken, zo in het Verenigd Koninkrijk en Italie het bedrijf actief met het merk Paramount Comedy.

39 thoughts on “Comedy Central neemt 30 april de plek van The Box (Comedy) in”

 1. EERST WORDT THE BOX NIET MEER 24 UUR PER DAG OMDAT DIE ROT KANNAL TIEN (TALPA) WIL ZO GRAAG 24 UUR PER DAG UITZENDEN EN NICKELODEON KAN OOK NIET MEER ALS VROEGER 24 UUR PER DAG UITZENDEN NET ALS THE BOX ALEEN DOOR DIE ROT TIEN EN NU WORDT HET NOG ERGER OMDAT THE BOX NU THE BOX COMEDY HEET EN MET DIE STOME COMEDY SHOWS EN JE KAN PAS 1:00 PAS MUZIEK CLIPS KIJKEN NU KAN DAT HELEMAAL NIET MEER OMDAT THE BOX COMEDY GAAT VERANDEREN IN COMEDY CENTRAL DUS HELEMAAL GEEN MUZIEK CLIPS MEER DAT IS ERG KUT MAAR IS ER OOK GOED NIEUWS KANAAL TIEN GAAT LEKKER WEG EN WORDT RTL 8 OF WEER NICKELODEON 24/7 LIEVER NICKELODEON WANT DAN KAN TIE TENMINSTE WEER 24UUR PER DAG WIJZEN!!!!!!!!!!

 2. SHITTTTTTTTTTTTTTTTTT EERST DIE KUTTTT TEKENFILMMM DAARNA KOMT VANAF 8 UUR THE BOX COMEDY DIE BEVALT ME WEL EN DAN CENTRAAL NOG WAT SHITTT DAS KUT ZENDER MANG HALLOOOOOOOOOO LAAT DIE BOX COMEDY STAAN MET – FRESHPRINCE OF BEL AIR/THE WAYANS BROTHERS/JAMIE FOXX/SOUTHPARK SHITTTTTENZOOOO TERINGLIJERS DAS KUT JONGE DIE COMEDY CENTRAL OF WATDAN OOK

 3. Jullie kennen Comedy Central niet eens! Jullie kunnen op z’n minst een paar dagen kijken wat er wordt uitgezonden, voordat je het afkraakt! Jezus man…
  Doe ff normaal!

 4. Ik vind er niks aan FRESHPRINCE OF BEL AIR/THE WAYANS BROTHERS/JAMIE FOXX ik ben bklij dat we nu COMEDY CENTRAL hoop dat ze dan wat beter dingen gaan uitzetten .

 5. Hehe, eindelijk van die urban schmurban af. Comedy Central heeft een ubervette programmering als ik het zo bekijk en is dus een aanwinst voor de Nederlandse tv-kijker. Eindelijk eens wat echte humor in plaats van die zoutloze Wayans Bros. en die veel te flauwe Jamie Fox… Kijk er nu al naar uit!

 6. dit is stom eerst kan the box al niet meer 24 uur worden uitgezonden om dat dat domme 10 talpa gedoe zonodig 24 uur moest zijn waar toch niemand naar kijkt en dan moet ook nog nickelodeon verplaats worden kan dat ook al niet meer 24 uur en nu gaat the box helemaal weg. ik zweer het je als ik het kon had ik de gene die dit bedacht heeft aanklagen. en ik ben het dus helemaal met SHIWAN eens

 7. The Box zend goeie komedies uit maar helaas dat de afleveringen te veel herhalen zoals die van fresh prince Chapeles show Wayne brothers enz. dus eigenlijk tijd voor iets anders maar dan hopen dat het ook net zo leuk gaat worden als The Box comedy.

 8. Comedy central is wel leuk (usa wise!!) Het zal hier in nederland vast wel weer gigantisch lame worden! Jammer dat the daily show maar twee keer per week wordt uitgezonden…kinda wack….tis echt pretty crap dat waynes bros/ tracy morgan en de fresh prince dan ook worden geschrapt!
  jamie foxx was toch een lame ass bastard, so who cares anyways!

 9. Ik vind het jammer dat The box weggaat en dat Comedy Central nu komt. Ik keek altijd naar the fresh Prinse en The Wayans Brothers en nu komen een stelletje blanke progammas die denken dat ze grappig zijn. ECHT VAN DIE STELLETJES BLIJE KUTMENSEN DIE DENKEN DAT ZE GRAPPIG ZIJN. nu heb ik geen een progammas (s’avonds) waar ik echt mee kan lachen. Kut mensen :@

 10. Blackbird waarom ben je een racist.. “blanke shows…”
  Comedy is comedy dat is niet per ras, en als je van wel denk ben je gewoon een debiel:).
  Maar goed wayans bros en jamie foxx zenden ze ook nog uit alleen de Fresh Prince niet terwijl dat mijn favoriet was van de 3.
  En dat South Park zou blijven was wel duidelijk.
  Tis ook de beste serie ooit.

 11. waarom worden me berichten verwijdert?
  terwijl er niks ergs instond alleen wat kritiek op blackbird ivm met zijn of haar racistische opmerking dat “blanke comedy’s” van blije kut mensen zijn.
  series en humor zijn niet ras gebonden.

 12. the box zende alleen maar herhalingen uit,
  bij comedy central werken mensen die dingen doen in plaats van tapes af te draaien

  + geen r&b en shit muziek meer

 13. De box comedy was super met FRESHPRINCE OF BEL AIR/THE WAYANS BROTHERS/JAMIE FOXX. Als comedy central ook fresh prince of bel air uitzenden ben ik weer blij, en jamie foxx om half 4 uitzenden heeft natuurlijk geen zit want wie kijk er nou op zo;n tijd. Dus jamie foxx moet ook vroeger in de avond uitgezonden worden, bijvoorbeeld na south park.

  ik hoop dat jullie me advies opvolgen. Het zal veel meer kijkers trekken dan die nieuwe programma´s(De grappen zijn egt hilarisch slecht). Ik weet zeker dat ik niet de enigste ben met deze mening.

 14. Ik haat Comedy central. Ik ben Watta Fuck nog maar 12 jaar. En dat van Comedy central gaat verdomme alleen maar over !!!!SEX!!!! Die malloten die denken niet eens aan de kinderen! Op The Box hadden ze het nooit over zeg (bijna nooit) Ik wil The Box weer. Comedy central is GEEN humor. Ik verveel me te pletter! Wayans brothers, The Jamie Foxx show, Tracie Morgan. Kijk dat is pas echte humor 🙂

 15. De comedy Central is beter dan The Box Comedy’s. Ik werd er een beetje zat van al de herhalingen van The Fresh Prince , Wayan Brothers en al die andere! Nu gaan ze eindelijk nieuwe en leuke comedy’s uitzenden!

 16. tazz man comedy central iss zo kk dom hea focking saai ouwee jaa wel goed dat southpark en jamie foxx enzo nog wordee uitgezondee maar wtf derest is gewoon focking wack ouwee tzz z3hmaa ze zijn grappig ga man oprotte met die shit niggaa the box moet gewoon weer terug kome!

 17. Sorry van dat Bol.com gedoe hij is daar niet meer op te zien. Maar ze zijn nog gelukkig wel te krijgen op DVD. Ergens in van die DVD winkels. weet je wel?

 18. Ik ken Comedy Central al JAREN. En ik vindt die shitt echt geen humor! Dus hoezo afkraken? Comedy Central is zowiso geen humor!!! The Box moet terug. Comedy Central is echt shit!

 19. Geen zorgen Michel. The Fresh prince of Bel-Air is nog wel te koop op http://www.Bol.com. Je had waarschijnlijk verkeerd ingetypt 🙂 The Box is de beste! Wat ik echt vreemd vind is… Als je kijkt op http://www.TheBox.nl dan zie je dat op dit moment (‘s avonds bedoel ik) dat The Box gewoon nog draait :S Dan zie je bijv. dat Wayans Brothers bezig is. Heb je daarvoor satteliet of kanaal digitaal voor nodig? weird…

 20. Comedy Central is echt de droogste zender ooit…
  Dat rento911 ofzo gekke politie comedy, ik geloof echt dat niemand daar om lacht.. echt kut comedy!
  Die 70ies show, idiote onzin..!!
  South Park is wel oke, alleen 2e dag gelijk weer een herhaling van gister dus belooft volgens mij weer veel herhalingen..!
  En de namen van die andere comedy’s ben ik vergeten maar ik heb gister alles gekeken en ik vond het echt domme comedy, sorry. The Box was betere comedy, Capelle Show en Fresh Prince en wayans Bros, dat zijn comedies waarnaar gekeken word niet domme bureau grappen echt van die flauwe kut grappen die nergens op slaan sorry COMEDY CENTRAL kan mijn kont schoonmaken kutzender!

 21. Het is toch jammer dat the box niet meer in de lucht is, de programmma’s die ze uitzendden, spraken toch veel jongeren aan, met name alochtonen jongeren.Er zijn voor deze jongeren geen of weinig alternatieven op de nederlandse tv.

 22. Ik zal The box missen, elke avond ff lachen. Die Comedy Central zuigt, ze zeggen dat het 100% comedy is maar moet je kijken naar Scrubs bijv. het is zeker geen comedy en die andere programmas van hun zijn ook niet om te lachen. Alleen die Southpark maar die duurt ook niet lang. Bij box waren veel herhalingen maar toch moest ik elke keer om ze lachen.

  Ik hoop dat Comedy Central weggaat en kan me niet schelen wat er in de plaats komt, want alles zal toch beter zijn.

 23. Myrna:

  Wat een onzin. Ten eerste spraken die programmas (die overigens nog steeds op comedy central te zien zijn) een verschillend publiek aan. Verder: Waarom zouden we programmering voor de allochtone jongere moeten gaan doen? Denk je dat als jij in Turkije of Marokko gaat wonen (en 10% van de bevolking bent) dat ze dan programma’s gericht op nederlanders uit gaan zenden?!

  De allochtone jeugd kan het doen met de programmering gericht op autochtone nederlanders, zal de integratie bevorderen, aangezien de meerderheid van die jongeren zich zo provocerend “Allochtoon” wilt gedragen.

  Doe toch normaal, dan doe je al gek genoeg.

 24. Ik wil wel de Wayans brothers en The Jamie Foxx show zien maar… Dat is altijd zo verschrikkelijk laat. By the way. Na de Wayans brothers komt nog The Tracy Morgan show. Dat doet me nog extra denken aan The Box. Das egt mooi:P

 25. Ik wil wel Jamie Foxx en Wayans bros zien maar… dat is zo verschrikkelijk laat. By the way. Na Wayans bros komt gelukkig ook nog The Tracy Morgan show. Dat doet me nog wat meer aan The Box denken. Ookal was dat programma er nog nie zo lang op. 😛

 26. Als er iets suckt is het wel comedy central, en het feit dat The Box comedy weg is.
  ik snap niet waarom ze denken dat mensen comedy cetral leuker.
  MENSEN, OMGOOIEN DIE SJIT.. GAAT TOCH NERGENS OVER?

 27. Ik mis THE BOX!!!!!

  Wtf is er met alle muziek gebeurt.
  Deze comedy is geen fuck aan, is dat britse humor ofzo?

  Wat een ellende, THE BOX was mijn favoriete zender.

  Schandalig dat dit zomaar kan!

 28. Man, die herhalingen op comedy central maken me gek!
  Waarom nu op maandag 22 uur weer een Southpark herhaling van dit weekend???
  Ik erger me bij CS veel meer aan de herhalingen dan bij the Box. Wel leuk, Scrubs, maar ook weer over-herhaald. voor de rest is de box humor wat beter..

 29. mensen zeggen wayans brothers en jamie foxx show is saai maar ik denk dat het aan de kijkers ligt en niet aan de show want julie nederlander snappen die Americanse grappen gewoon niet.

 30. eerst wordt nickelodeon niet meer 24 uur per dag uitgezonden en dan gaan ze inplaats van the box die verotte comedy centrale uitzenden ik vind het helemaal geen comedy en ik kan er ook helemaal niet om lachen

 31. ik vind het dom wat TMF doet allemaal domme tekenfilms wat ze nu er op zetten op TMF.
  terwijl nicktoons en cartoonetwork ook dezelfde tekenfilms hebben. vind het schandalig, ze kunnen toch ook tekenfilms er op zetten van vroeger
  dragonballz of dommel of darkwingduck
  of ducktales naja de tekenfilms van vroeger vond ik ook veeeeeeeel leuker… en ja TMF is eigenlijk een muziek zender, daar vind eigenlijk geen tekenfilms bij horen… willen jullie het toch doen zet dan niet die domme tekenfilms op maar die van vroeger. ik vind het schandalig

  gr paul

 32. Ik denkt: komt denkt ik, ik brengt eens een stukkie gedram.

  Dit is de stijl van schrijven van veel bloggers.
  Ik ben geen blogger 😉 dus:

  Het is waar wat de meesten van jullie schrijven: CD sucks!
  Het ergste van de hele troep vind ik de “geestige” stem van dat figuur, die de uitzending van de enige programma’s, die ik wel eens wil zien: South Park, Family Guy en the Simpsons, onderbreekt met zijn

  — Kommuddie zentrul —

  en mijn lachen doet besterven (of is dit te hoog gegrepen?.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *