Zesko Holding: tweede sociaal plan weer afgewezen

Het tweede sociaal plan voor Zesko Holding (Casema, @Home en Multikabel) is afgewezen door de vakbondsleden die tot afgelopen vrijdag daarover konden stemmen. Leden van CNV Publieke Zaak alsmede Abvakabo FNV wezen met een verhouding van circa 2/3 het plan af. Met name leden die bij Multikabel werkten, stemden voor. Theo Quist, bestuurder bij CNV Publieke Zaak heeft vandaag overleg gevoerd met de directie van Zesko Holding. Een aantal tekstuele kwesties is daarbij besproken. De komende dagen zal moeten blijken of er nog mogelijkheden bestaan om te overleggen tot opnieuw een verbeterd plan of dat er acties komen. Quist spreekt van een ‘superwantrouwen’ bij het personeel. Het personeel van het grootste Nederlandse kabelbedrijf heeft alleen bij het sociaal plan een kans haar mening te geven. Het wantrouwen gaat daarbij naar het idee van de vakbonden grotendeels over het integratieplan en het vestigingenbeleid, waarbij er één centrale vestiging in Utrecht komt. De Ondernemingsraad – die bereikte accoorden niet hoeft voor te leggen aan het perosneel – is daarmee accoord gegaan. In de tweede versie van het sociaal plan zijn nadere tegemoetkomingen geregeld. Toch wijzen de werknemers het reizen van 1,5 uur (enkele reis) af. De uitslag van de stemming is zo duidelijk dat het voor de vakbondsbestuurders geen makkelijke opgave is hier uit te geraken.E erder verklaarde Quist niet te weten hoe het sociaal plan anders geregeld zou moeten worden. Het hoger personeel dat zich in VMHP-N heeft verenigd is verdeeld: de helft stemde in met het sociale plan, de andere helft verwierp het. Zesko Holding was niet bereikbaar voor commentaar. Zesko Holding is sinds februari in overleg met de vakbonden en wil begin 2008 het proces tot integratie realiseren.

UPDATE (08-08-2007)

Volgens woordvoerder Peter Smit zijn vakbonden en directie nog in overleg over het vinden van een oplossing. De directie is voornemens zelf nog persoonlijk een nadere uitleg te komen geven de komende week in de verschillende vestigingen van @Home, Multikabel en Casema. Volgens Smit is dat mede bedoeld om mogelijke onduidelijkheden en wantrouwen weg te nemen. De woordvoerder stelt verder dat de directie bereid is nog door te gaan met gesprekken opdat tot een oplossing kan worden gekomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *