Einde satellietuitzending TMF Radio en satellietuitzending R538 Non Stop 40 gevolg 538-overname RTL Nederland

Het onaangekondigde einde van de Astra1-satellietuitzendingen van TMF Radio is een gevolg van de overname van Radio 538 door RTL Nederland. Sinds gister zendt R538 Non Stop 40 op de Astra1, 12515 GHz H uit op de plek waar voorheen TMF Radio op uitzond.

Deze satellietcapaciteit op de Astra1 ligt volgens een woordvoerder van Radio 538 contractueel bij RTL Nederland. Hierop heeft RTL Nederland in overleg met Radio 538 besloten om de capaciteit te gebruiken voor R538 Non Stop 40. Dit radiokanaal is onderdeel van Radio Digitaal, het internetthemazenderaanbod van Talpa Radio. Doordat dit kanaal een merkenrelatie heeft met Radio 538 en het meest beluisterde kanaal is van het Radio Digitaal-aanbod, heeft het bedrijf ervoor gekozen om dit radiokanaal op satelliet uit te zenden. TMF Radio blijft wel op de kabel en internet te beluisteren.
Tot de overname van Radio 538 had RTL Nederland geen radioactiviteiten meer. RTL FM BV die op 27 december TMF Radio ging uitzenden, is enige tijd geleden overgenomen door MTV Networks BV en Sky Radio Groep (dat op haar beurt voor 85 % van de Telegraaf Media Groep NV is). RTL Nederland heeft TMF Radio op de Astra1-satelliet tot gister gefaciliteerd, maar heeft daar doordat deze opnieuw radioactiviteiten in handen heeft er de voorkeur aan gegeven het aanbod van een concurrerent op haar satellietcapaciteit te vervangen door aanbod uit de eigen ‘familie’. Doordat sommige kabelaars niet waren ingelicht was op sommige plekken – waaronder bij Casema Digitaal – enige tijd R538 Non Stop 40 te horen in plaats van TMF Radio. Ook de internetstream van TMF Radio was  enige tijd niet beschikbaar en vervangen door R538 Non Stop doordat technici hier blijkbaar niet van op de hoogte waren gesteld en het internetsignaal van de Astra1 haalden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *