Zesko Holding (@Home, Multikabel en Casema): accoord over kabeldistributie RTL 8

Ook Zesko Holding (@Home, Multikabel en Casema) heeft in navolging van UPC Nederland en VECAI een overeenkomst tot kabeldistributie van RTL 8 gesloten met RTL Nederland. Dit bevestigen zowel de klantenservice van Multikabel, woordvoerster Therese Flemminks en tijdelijk extern @Home-woordvoerster Ingrid de Caluwé. Multikabel-woordvoerder Nico Rijkhof was vandaag onbereikbaar voor commentaar. RTL 8 zal -net als bij andere kabelaars – vannacht op de plek komen van Tien. Met de vanmiddag overeengekomen kabeldistributie bij Zesko heeft RTL Nederland in vier dagen tijd in één klap landelijke kabeldistributie weten te verkrijgen voor haar vierde zender.

Dat RTL 8 niet bij alle kabelexploitanten in goede aarde valt, blijkt uit de mededeling van anonieme medewerkers van een van de kabelbedrijven die ironisch over de snelheid waarmee deze zender op de kabel moest, meldde: “moest dit nu voor herhalingen en 17 uur homeshopping per dag?”

UPDATE: ook KPN heeft inmiddels overeenstemming bereikt met RTL over uitzending van RTL 8 via Digitenne van KPN en Interactieve TV van KPN.

7 thoughts on “Zesko Holding (@Home, Multikabel en Casema): accoord over kabeldistributie RTL 8”

 1. Hopenlijk komt het niet tot een overeenkomst tussen RTL en KPN over doorgave via Digitenne en zet KPN morgen National Geographic, Comedy Central of de ARD op Digitenne. Heb ik persoonlijk veel liever!

 2. Ja, en de grootste giller is nog wel dat Canal Digitaal de 17 uur homeshopping in een duurder pakket plaatst 🙂

 3. Ja, ik zag het ook al aan de programma’s (van RTL8) die in de EPG bij Tien vermeld worden voor morgen.

  Beetje jammer dat de schaarse ethercapaciteit zo wordt gebruikt voor allerlei bespelletjes en herhalingen. Bij de digitale kabel, satelliet en IPTV speelt dat natuurlijk niet zo mee.

  Ik vermoed dat binnen een paar jaar DVB-T door vrijwel niemand meer als “primaire” TV-dienst wordt gebruikt, juist omdat mediabedrijven bij hun programmering gebruik maken van de grotere capaciteit die de kabel en IPTV bieden.

 4. RTL heeft het programmaschema aangepast er wordt niet meer voor 17 uur aan homeshopping programma’s uitgezonden.
  Er staat nog één homeshopping programma tussen 14:00 en 17:00.
  ‘s Nachts worden het RTL Nieuws en weer herhaalt en overdag andere RTL programma’s.
  In ieder geval een stuk beter dan 17 uur homeshopping.

 5. Waarom is mijn reactie weggehaald?
  Melde alleen maar dat RTL 8 het programmaschema heeft aangepast en nu nog maar 3 uur per dag Homeshopping programma’s uitzendt ipv 17 uur.

 6. sorry voor bovenstaande reactie.
  Blijkbaar staat mijn reactie er nog wel maar zag ik hem pas weer toen in mijn 2e reactie plaatste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *