Sociaal plan integratie Zesko Holding: CNV-leden accoord; FNV-leden verwerpen accoord nipt

Het sociaal plan voor de integratie van de bedrijfsonderdelen Casema, @Home en Multikabel bij Zesko Holding is door de CNV Publieke Zaak-leden in meerderheid geaccepteerd. Abvakabo FNV-leden hebben met een nipte meerderheid (52 %) het accoord verworpen. Dit melden vakbondsbestuurders desgevraagd. Abvakabo FNV zegt zich vrijdag te zullen beraden met kaderleden op de ontstane situatie. CNV Publieke Zaak kan met deze stemming achter het sociaal plan staan. Volgens een zegsman van Abvakabo FNV hebben met name de leden in Maastricht tegen het sociaal plan gestemd. Doordat deze locatie in de integratieplannen wordt geminimaliseerd en de activiteiten naar een andere provincie worden overgeplaatst, in combinatie met de werkgelegenheidsituatie in (Zuid) Limburg is dat voor veel Abvakabo FNV-leden een overweging geweest tegen te
blijven stemmen.

Nieuwe kantoorlocatie noordrand van Utrecht 

Volgens welingelichte kringen zal de nieuwe centrale kantoorlocatie van het bedrijf begin volgend jaar gevestigd worden aan de noordrand van Utrecht op het bedrijven/industriegebied Lage Weide (Atoomweg 100). Op korte termijn zal al een tijdelijke werklocatie in Utrecht-Lage Weide voor Zesko Holding beschikbaar komen. Komende week is de verwachting dat de werknemers in een eerste brief worden geinformeerd over hun eigen toekomst. De woordvoerder van Zesko Holding was niet bereikbaar voor commentaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *