Luxemburgse homeshoplicentie TeleShop 8 afgegeven: 17 uur per dag homeshopping op RTL 8

De Luxemburgse regering is in haar in haar eerste zitting na het zomerreces afgelopen donderdag accoord gegaan met de afgifte van een Luxemburgse homeshopuitzendlicentie ten behoeve van TeleShop 8 aan RTL Group SA (CLT-Ufa SA). TeleShop 8 is de zendernaam waarmee op het kanaal van RTL 8 ongelimiteerd homeshopping kan worden uitgezonden. Formeel is TeleShop 8 (net als TeleShop 4, TeleShop 5 en TeleShop 7) een aparte zender die het kanaal deelt met de ‘reguliere’ zender, aangezien met reguliere uitzendlicenties maximaal drie uur per dag aan homeshopping mag worden uitgezonden.

Nu RTL Group SA de Luxemburgse uitzendlicentie binnen heeft, is RTL 8 per vandaag gestart met de eerder aangekondigde uitzending van 17 uur per dag homeshopping. De nachtelijke herhalingen van RTL Nieuws en de herhalingen van andere programma’s overdag zijn daarmee komen te vervallen, zo blijkt uit de schema’s van RTL 8 op de site alsmede teletekst-diensten van RTL Nederland. RTL 5 zendt ook al (onder de naam TeleShop 5) zeer veel homeshopping uit per dag, circa 15 tot 16 uur. LiveShop, een deelname van Liberty Global’s ChelloMedia (zusterbedrijf van UPC) zendt met ingang van heden elke dag van 10 tot 17 uur uit op RTL 8.

2 thoughts on “Luxemburgse homeshoplicentie TeleShop 8 afgegeven: 17 uur per dag homeshopping op RTL 8”

  1. Ik begon die herh. van RTL-programma’s (Eigen huis en tuin, Campinglife etc.) net leuk te vinden, en nou komt die Teleshop 8 er weer voor in de plaats. Wat een pulpzender!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *