Bart in ‘t Hout teruggefloten door RTL Group SA?

Bart in ‘t Hout heeft zich tijdens het Nationaal Omroepcongres versproken aangaande Endemol en RTL’s FremantleMedia. In ‘t Hout is lid van de RTL Nederland-directie, een (nu nog) volle dochter van het beursgenoteerde Bertelsmann-bedrijf RTL Group SA. In ‘t Hout zei in antwoord op vraag van dagvoorzitter Jort Kelder te verwachten dat vroeger of later FremantleMedia en Endemol één zouden worden. FremantleMedia is – net als RTL Nederland – onderdeel van RTL Group SA. Endemol is voor één derde in handen van een Cyrte Fund II, een investeringsfonds waarin John de Mol de leiding heeft. De Mol zal met Talpa Media Holding NV naar verwachting voor 1 oktober met de effectuering van een eerder aangekondigde overeenkomst, 26,3 % van RTL Nederland verkrijgen.

Een woordvoerder van RTL Group SA noemt de uitlatingen van In ‘t Hout pure ‘speculatie’ die deze op persoonlijke titel heeft gedaan. RTL Group SA heeft na de uitlating contact opgenomen hierover met RTL Nederland. In ‘t Hout was op het Omroepcongres vanuit zijn functie bij RTL Nederland in een discussie met SBS-directeur Eric van Stade en Nederland 2-netcoördinator Lennart van der Meulen. Volgens de woordvoerder is iets dergelijks absoluut niet aan de orde, en geldt het standpunt van de directie van RTL Group SA onveranderd: er bestaan geen plannen om FremantleMedia op enigerlei wijze samen te brengen met Endemol. Thomas Notermans, woordvoerder van John de Mol’s Cyrte stelt desgevraagd dat deze niet wil reageren op iets dat ‘niet aan de orde is’.

Het optreden van In ‘t Hout was naast de uitlating over Endemol opvallend, aangezien de 58-jarige te Rotterdam geboren Soestenaar zichtbaar moeite had met het gegeven dat deze niet meer voor SBS Broadcasting werkzaam is, maar voor RTL Nederland. Het meest duidelijk was dit toen de RTL-programmadirecteur na de uitleg van een voor hem belangrijk RTL-programma abusievelijk stelde dat deze op (‘zijn’ zender) SBS 6 te zien is. In ‘t Hout is sinds 1 januari 2006 in dienst van RTL Nederland en is benoemd door algemeen RTL Nederland-directeur (en ‘vriend’) Fons van Westerloo.

One thought on “Bart in ‘t Hout teruggefloten door RTL Group SA?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *