Meerjarenbegroting NOS 2008: NOS Raad van Bestuur: ook FM eXtra en DAB+/DMB/WiFi ondersteunen

De NOS Raad van Bestuur kiest er in haar meerjarenbegroting 2008 voor om de ontwikkeling van FM eXtra, DAB+/DMB en internet WiFi Radio te ondersteunen. Daarmee zet de NOS Raad van Bestuur een radicale koerswijziging ten opzichte van hetgeen ze tot nu toe uitte aangaande het (in tegenstelling tot het regeringsbeleid) louter zien van DAB als (enige) digitale opvolger van de analoge FM/AM-uitzendingen. Over FM eXtra stelt de NOS dat deze voor Radio 1, Radio 2, Radio 3FM en Radio 4 ‘afhankelijk wordt gesteld van de komst van meer commerciele en overige publieke radiozenders in FM eXtra en de introductie van FM eXtra in de markt’. De meerjarenbegroting stelt ook dat het bestaande en door bijna niemand gebruikte DAB-netwerk moet worden gemoderniseerd om te ‘voldoen aan de nieuwe standaard DAB+’. De ombouw wordt overigens wel afhankelijk gesteld van DAB-‘vergunningsverlening aan commerciele en overige publieke radiozenders’. Daarnaast stelt de meerjarenbegroting dat als de overheid tot vergunningsverlening in DMB overgaat, de NOS haar zenders ook in DMB naast DVB-H wil uitzenden.
Ook gaat de NOS actief metadata leveren om het vinden van de publieke radiostations op WiFi internetradiostoestellen te vergemakkelijken en zal een Radio 2 In Concert-kanaal in surround audio worden aangeboden via de digitale kabel. (c) DutchMedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *