Ton F. van Dijk tot eind januari programmadirecteur Het Gesprek

Ton F. van Dijk is tot programmadirecteur benoemd bij Het Gesprek. Van Dijk die jarenlang zendercöordinator bij de publieke landelijke omroep was en samen met de NOS-Raad van Bestuur grondlegger van het huidige publieke televisie programmeringsmodel, zal per 15 november op interim basis de leiding gaan geven aan het nieuwe tv-station. Van Dijk zegt desgevraagd dat hij ook voor langere basis is gevraagd, maar nu vooral gehecht is aan zijn onafhankelijke positie na jarenlang onderdeel te zijn geweest van een grote institutie. Van Dijk denkt daar wel over na, volgens eigen zeggen.

Van Dijk zegt de komende tijd goed naar de programmering te zullen kijken om te komen tot een strategisch advies opdat de programmering beter wordt vormgegeven. “Het grootste probleem is de vindbaarheid van de zender. Er zou meer constistentie moeten komen in de programmering,” aldus Van Dijk. Hoe de nieuwe internet-programmadirecteur dat zal doen, zal hij samen met de redactie en betrokkenen willen bespreken. “Het idee van Het Gesprek is sterk en moet worden verbeterd. Iedereen heeft een oordeel, maar zo’n zender moet je in een paar jaar opbouwen. De zender verdient de steun van weldenkend Nederland en daar beschouw ik mezelf ook toe,” aldus Van Dijk. Van Dijk wil er voor zorgen dat de zender inhoudelijk ‘goed op de rails komt’ en er meer goede programma’s ontstaan dan er nu al zijn. De huidige (bijna landelijke) analoge kabeldistributie-overeenkomst op de zendercapaciteit van Liveshop loopt op 15 december af. Volgens mede-eigenaar Ruud Hendriks werkt deze hard om te bezien op welke wijze analoge kabeldistributie kan laten continueren. Over hoe dat zal worden, kan Hendriks nog niets melden.

One thought on “Ton F. van Dijk tot eind januari programmadirecteur Het Gesprek”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *