XMO: landelijke kabeldistributie

De erotische homozender X-MO heeft met Zesko Holding (@Home, Casema en Multikabel) en UPC Nederland distributie-overeenkomsten gesloten. Met onmiddelijke ingang is de zender bij UPC Digital beschikbaar als abonneezender. Marc Putman, initiaitiefnemer en mede-eigenaar van de zender is van plan om in de eerste helft van 2008 het eerder aangekondigde lifestylekanaal Out TV te starten. Omwillde van kabelschaarste en discussies met kabelexploitanten zal dit kanaal initieel op hetzelfde kanaal als X-MO gaan uitzenden. Daarbij zal de homo-erotiek worden geconcentreerd in de uren na middernacht.

X-MO concurreert sinds kort met Man-X dat op satelliet uitzendt. Volgens woordvoerder Ronald van der Aart van UPC is vanuit UPC gekozen voor X-MO, ‘ongetwijfeld’ vanuit het aspect opdat daarmee de bundeling gelegd kan worden met X-MO en niet louter erotiek te zien is.

De distributie van X-MO via de Zesko-kabelaars zal medio december starten als naar verwachting de digitale pakketten op elkaar afgestemd worden. De prijs van X-MO (en later in combinatie met Out TV) op de kabel is 9,95 euro per maand (bovenop het digitale standaard/basispakket). Initiatiefnemer Putman is overigens werkzaam voor Zesko-kabelaar Casema, en stelt met Zesko op een gewone wijze (net als elke andere zender niet gemakkelijk) het onderhandelingsproces te hebben gedaan. Casema-woordvoerder Gradus Vos was niet op de hoogte van de afgesloten overeenkomst en kon daartoe geen commentaar geven.

One thought on “XMO: landelijke kabeldistributie”

  1. Kan iemand mij vertellen of er voorwaarden verbonden zijn aan het mogen uitzenden via de kabel? Moet een gegadigde een afwisselend programma brengen? Of is het geoorloofd dag in dag uit hetzelfde programma te brengen? Ik kan me voorstellen dat we met z’n allen gaan protesteren als de NOS elke dag om 20.00 uur het Maandag avond journaal brengt. Dick Wibier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *