Arrow: AM 828 voor talkradio Arrow Talks; AM 1035 voor Arrow Jazz FM in Limburg

De Arrow Media Groep heeft de intentie nieuw verkregen middengolf-frequenties te gebruiken voor een nieuw talkradiostation, alsmede het opvullen van een dekkingsgat in Limburg voor Arrow Jazz FM. Dit heeft Arrow aan DutchMedia laten weten. Gisteren werd bekend aan wie restfrequenties en ongebruikte frequenties werden verdeeld. Op AM 828 kHz (20 kiloWatt vanuit Rotterdam) is het de bedoeling dat over enige tijd onder de naam Arrow Talks een talkradiostation zal starten. Eigenaar/directeur Ad Ossendrijver kijkt daarbij naar mogelijke samenwerkingsvormen met uitgeverijen. Thans is op televisie alleen Het Gesprek bezig met louter gesproken woord. Wanneer het radiostation zal starten is nog niet bekend. Arrow Media Groep (Arrow Classic Rock, Caz en Arrow Jazz FM) zal nog deze maand verhuizen in de directe omgeving van de huidige locatie in Den Haag naar een groter pand, waar Caz zich inmiddels al heeft gevestigd. De 828 kHz werd gebruikt tussen 1994 en 1998 door Holland FM en daarna HitRadio Veronica en is van januari 1998 tot mei 2003 gebruikt door Arrow Classic Rock Radio. Deze radiozender heeft na het verrkijgen van de FM-frequenties op 1 juli 2007, definitief afstand gedaan van haar middengolffrequentie 675 kHz die het van 2003 tot 1 februari jl. gebruikte en die nu door Radio Maria wordt gebruikt.

De frequentie AM 1035 kHz (10 kiloWatt) die slechts korte tijd (3 mei 2000 tot 1 maart 2001) door Radio Nationaal is gebruikt (vanuit Hunsel), wil Arrow Media Groep gaan inzetten ter versterking van de dekking van Arrow Jazz FM in Limburg, aangezien daar ‘gaten’ zitten in de FM-dekking. Ook Radio 538 heeft om deze reden een middengolffrequentie in gebruik (AM 891 kHz vanuit Hulsberg). Volgens Ossendrijver zijn de kosten voor deze frequenties onvergelijkbaar met die van de 675 kHz die zeer kostbaar was en in feite internationaal bereik levert. Arrow Classic Rock kreeg na het uitzetten van deze frequenties veel klachten van vooral Britse luisteraars die nu niet langer naar de classic rock-radiozender van Arrow kunnen luisteren, waarbij zelfs actie is gevoerd voor behoud, cq. terugkeer van de radiozender op de middengolf. Ossendrijver heeft geen plannen om Arrow Classic Rock terug te brengen op de middengolf. De zender 828 kHz kan volgens Ossendrijver vanuit Rotterdam -Heinenoord (Binnenmaas) technisch vrijwel direct aangezet worden; voor de zender 1035 kHz in Limburg moet nog een locatie worden gevonden. Arrow is de enige landelijke speler die restfrequenties heeft verkregen bij deze verdeling; voor de 828 kHz heeft Arrow 33.000 euro geboden; voor de 1035 kHz  1100 euro.. De overige frequenties zijn aan regionale spelers verdeeld, waarbij opvallend is dat 11 van de 12 frequenties ten behoeve van RadioNL, een activiteit van de NDC-VBK zijn verdeeld (op naam van Nico Silvius), waar Cees Anceaux (voorzitter FunX) de algemeen directeur van is. Hiervoor is in totaal 589.720 euro voor geboden, een relatief hoog bedrag, wetende dat het hier om een beperkte dekking gaat en vergeleken met hoeveel de regionale radiostations in 2003 voor acht jaar hebben geboden. De frequenties zijn uitgegeven tot 1 september 2011.

4 thoughts on “Arrow: AM 828 voor talkradio Arrow Talks; AM 1035 voor Arrow Jazz FM in Limburg”

 1. Het zal me benieuwen of en wanneer die zenders aangezet worden…misschien wilde Arrow voorkomen dat iemand een oldiesstation begint?

 2. Eens met Haweeha, het gaat om een grotendeels defensieve actie.

  Als het Gesprek nou een groot succes was geweest en elke dag een zak met geld naar Liechtenstein moest, nee er is echt niets mee te verdienen met een Talkzender.
  Zeker omdat te verwachten is dat het karakter van de zender Politiek Correct is.
  Alleen een Kamp/Verdonk/Wilders achtig geluid zou nog een kans maken, want dat is nergens te horen (behalve als gastsprekers bij de Pol. Corr. Publ. Omroep)
  Maar Ad Ossendrijver kennende is dat geen optie.
  Ik vrees een saaie zender met veel klagers zonder luisteraars, zoals ook het vorige TalkRadio van Manaus op 1395.
  ruud

 3. Talkradio kan zeker wat worden. Ik denk dat je het niet meer moet gaan vergelijken met Talkradio 1395 AM, dit is een hele andere tijd. Programma’s als Stand.nl en ook de talkradio onderdelen op BNR zijn razend populair. Hier is zeker geld mee te verdienen maar dan moet het wel goed gedaan worden.

 4. Arrow Classic Rock (ACR) kampt, evenals Arrow Jazz (AJ), eveneens met een dekkingsgat op FM in Z.O. Nederland.
  ACR wordt echter veel beter beluisterd..
  Het lijkt me veel logischer op de 1035 kHz zender die in Echt moet komen, voor ACR in te gaan zetten in plaats van AJ, zodat je in Limburg ACR ook goed in de auto kunt ontvangen. Anders is het zonde van de stroom !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *