ProSiebenSat.1 in Nederland en Vlaanderen: 419,77 miljoen euro omzet in 2007

Net 5, SBS 6, Veronica TV, Veronica Uitgeverij, VT4, VijfTV alsmede gelieerde activiteiten van ProSiebenSat.1 Media AG in Nederland en Vlaanderen, maakten proforma een gezamenlijke omzet van 419,77 miljoen euro in 2007. ProSiebenSat.1 Media AG beschouwt haar activiteiten in Vlaanderen en Nederland als één bedrijfsonderdeel van het concern sinds het begin juli vorig jaar deze onderdelen integreerde in haar bedrijf.

ProSiebenSat.1 Media AG maakte niet bekend of en hoeveel de Nederlandse en Vlaamse onderdelen stegen in hun omzet. Over het eerste half jaar van 2007 is bekend dat de omzet in beide gebieden met 9,2 % steeg. Proforma bedroeg de omzet van dE Vlaamse en Nederlandse activiteiten 13 % van de totaal-omzet (3,229 miljard euro) van het mediabedrijf. De Duitstalige operaties nemen 67 % van de omzet voor hun rekening. Voor de periode juli tot december was de omzet van de Vlaamse en Nederlandse activiteiten 216,24 miljoen euro volgens de gerapporteerde cijfers (8 % van de totaalomzet ter waarde van 2,703 miljard euro).

ProSiebenSat.1 draaide een nettoresultaat van 96,2 miljoen euro met een operationele winst (bedrijfsresultaat) van 384,2 miljoen euro bij een winst voor belasting van 248,78 miljoen euro. De cijfers van 2007 en 2006 zijn onvergelijkbaar omdat het bedrijf de activiteiten van SBS Broadcasting SARL integreerde. ProSiebenSat.1 Media AG is in handen van de investeringsfondsen KKR en Permira.

One thought on “ProSiebenSat.1 in Nederland en Vlaanderen: 419,77 miljoen euro omzet in 2007”

 1. Hallo

  Het is belangrijk dat er goede voorzieningen zijn voor doven en slechthorenden. Ondertiteling bij televisieprogramma’s is daar een belangrijk voorbeeld van. De publieke omroep wordt voor een heel groot deel betaald met belastinggeld. Hiermee zijn dus makkelijk afspraken te maken. Voor zover ik weet is de ondertiteling bij Nederland 1, 2 en 3 goed geregeld. Wanneer het gaat om commerciële zenders als RTL, Net 5,Veronica en SBS 6 heeft de politiek veel minder invloed. Deze commerciële zenders hebben zo te lezen genoeg geld om de ondertiteling voor SH + dove mensne te gaan regelen.

  Ik ben doof, en er is onder al die leuke tv programma`s van de commerciële tv zenders geen ondertiteling waarom toch niet? Wij horen er toch ook bij in de maatschappij, betalen ook belastinggeld en aan de tv kabel en meer. Waarom discrimineren jullie, RTL,Net 5,Veronica en SBS 6 zenders ons doven toch?
  Ik wilde zo graag zesde zintuig zien maar kon niks verstaan,en er zijn 400.000 slechthorenden en dove mensen in Nederland die dat probleem dus ook hadden. Kunnen jullie alsjeblieft helpen dat de tv zenders alle Nederlandstalige
  programma`s gaan ondertitelen, alvast bedankt

  In afwachting van uw antwoord

  met vriendelijke groet
  anita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *