KPN verhoogt Digitenne van KPN abonnement naar 7,50 euro per maand

Koninklijke KPN NV verhoogt per 1 oktober het abonnementstarief van “Digitenne van KPN”. De abonneetelevisiedienst via de digitale ether (DVB-T) die de populaire Nederlandse commerciele zenders biedt, alsmede erotiek, zal per 1 september 7,50 euro per maand kosten; 55 eurocent per maand meer dan thans het geval is. KPN’s directeur klantencontact Jacob Middeldorp schrijft in een brief aan abonnees dat KPN de gewaardeerde lage prijs ‘graag’ zo wenst te houden. “Maar door stijgende inkoopkosten” verhoogt KPN de prijs ‘iets’. Het huidige tarief is op 1 augustus 2007 van kracht geworden. Daarvoor kostte Digitenne van KPN nog 9,95 euro per maand. Na invoering van het Digitenne-tarief van 6,95 euro per maand zag KPN haar televisieklantenbestand stijgen van 337.000 op 30 juni 2007 naar 620.000 op 30 juni jl. (een heel klein deel hiervan is IPTV/KPN Interactieve TV klant).Klanten die een DVB-T ontvanger van KPN huren betalen overigens per 1 oktober ook iets meer: voortaan 3,50 euro per maand per ontvanger in plaats van 3 euro per maand. Ontvangst van de publieke zenders via de digitale ether (DVB-T) blijft ongecodeerd en daarmee kosteloos.

4 thoughts on “KPN verhoogt Digitenne van KPN abonnement naar 7,50 euro per maand”

 1. Had ook niets anders verwacht van Digitenne.
  Alles wordt immers duurder, dus ook TV kijken.
  Desondanks is Digitenne nog steeds eerste keuze.

 2. gewoon belachelijk eerst zo veel mogelijk mensen ervoor strikken en dan de prijzen verhogen.
  En wat het mooiste is opzeggen kan maar wel op een 0900 nummer van 45 cent per minuut gewoon oplichting noem ik het als ik iets wil opzeggen dan mag dat niets kosten hyeb tensloote niet om de prijsverhoging gevraagd. En wel moest je een jaarcontract afsluiten wat je ook niet eerder kon opzeggen.

 3. Ik durf het bedrijf hier bijna niet meer te noemen maar ooit met Canal Digitaal te maken gehad?
  Zelfde (eindeloze) ellende
  (sorry Frank!)

 4. Hier wordt even over het hoofd gezien dat vrijwel alle TV-zenders aan nieuwe digitale marktpartijen als KPN en Tele2 om betaling vragen om hun programma te mogen voeren, terwijl zij voor hun toegang tot de kabel juist aan de kabelexploitanten moeten betalen.

  Als de commerciƫle omroepen dus de prijs verhogen die KPN moet betalen (inkoopkosten), dan is de echte prijsopdrijver daar te zoeken. En we moeten natuurlijk ook even de BUMA rechten etc. niet over het hoofd zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *