Radio 4 Surround zonder aankondiging op satelliet!

Radio 4 Surround, een Dolby Digital 5.1 radiokanaal van de publieke landelijke omroep die tot nu toe alleen op internet uitzond, is gisteren zonder aankondiging van start gegaan op de Astra1-satelliet op capaciteit van Canal Digitaal Satelliet. De zender zendt in Dolby Digital 5.1 uit in een kwaliteit van 448 kbit/s en is daarmee in een klap voor alle circa 750.000 Nederlandse satelliethuishoudens (technisch) beschikbaar gekomen. De publieke landelijke omroep telt op dit moment nog twee Surround-kanalen naast Radio 4 Surround. Ook Radio 2 In Concert is actief met een surroundzender op internet. De Concertzender heeft zowel via het digitale kabelplatform van Ziggo als via internet een surroundzender actief onder de naam ‘Surround Radio’. Het is onduidelijk of met de satellietuitzending van Radio 4 Surround dit radiostation ook kabeldekking zoekt en wat de publieke landelijke omroep verder voor plannen heeft met haar surround-zenders. De zendermanager van Radio 4 was wegens vakantie niet beschikbaar voor commentaar.

2 thoughts on “Radio 4 Surround zonder aankondiging op satelliet!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *