Liberty Global’s ChelloMedia start met tweede Sport1-kanaal: Sport1.2

ChelloMedia, een dochter van Liberty Global start komende vrijdag onder de naam Sport1.2 met een tweede Sport1-kanaal. Het tweede kanaal komt naast Sport1 (dat zo blijft heten) en zal volgens ChelloMedia via alle kabelexploitanten die Sport1 uitzenden alsmede Tele2 worden aangeboden. Canal Digitaal Satelliet zal Sport1.2 niet aanbieden, wegens de relatief hoge kosten voor satellietuitzendingen. Sport1 Extra blijft op de kabel met zes kanalen actief indien er meer sportwedstrijden tegelijk worden uitgezonden.

Sport1.2 zal als volwaardig kanaal worden, waarbij afgewisseld met het hoofdkanaal altijd sport te zien is. ChelloMedia meldt tegenover DutchMedia desgevraagd dat reden van het tweede kanaal is dat de er steeds meer sportaanbod voor Sport1 beschikbaar is gekomen. Sport1 zal komend seizoen exclusief voor de Nederlandse markt de samenvattingen van Europese competities uitzenden. Ook zal Sport1 rechtstreeks wedstrijden uit de hoogste betaalde voetbalcompetities uit Engeland (Premier League), Duitsland (Bundesliga), Italiƫ (Serie A) en Spanje (Primera Division) uitzenden. De naam Sport1.2 is eerder gebruikt als voorloper op Sport1 Extra, maar dit was destijds geen volwaardig tv-kanaal.

Op satelliet heeft Canal Digitaal Satelliet besloten het hoofdkanaal Sport1 voortaan beschikbaar te stellen voor alle entertainmentabonnees ter compensatie van het verdwijnen van live eredivisievoetbal uit dat pakket.

One thought on “Liberty Global’s ChelloMedia start met tweede Sport1-kanaal: Sport1.2”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *