Beslissing over Concertzender tot oktober uitgesteld

Een beslissing over de toekomst van Concertzender is uitgesteld tot in oktober. Ruurd Bierman, lid van de Raad van Bestuur van de publieke landelijke omroep en voorzitter van de Stichting Concertzender zegt desgevraagd dat het er op neer komt dat een aantal zaken grondig dienen te worden uitgezocht. Zo vervalt met de in werking treden van de nieuwe mediawet het verschil tussen hoofd- en neventaken. Bierman stelt dat uitgezocht dient te worden wat dit betekent voor een activiteit als Concertzender (deze zou mogelijkerwijs ‘hoofdtaak’ worden als die zou voort blijven bestaan na 1 januari aankomende).

Bierman zegt dat het tot in oktober zal duren voordat alsnog een besluit over de toekomst van Concertzender genomen zal worden. Wanneer dit zal zijn, kon Bierman niet aangeven. De bestuurder gaf wel aan ruim de tijd voor de onderzoeken te nemen voor een beslissing over de toekomst te nemen. Eerder werd via DutchMedia bekend dat er een voornemen lag om de activiteit Concertzender als radiostation te beƫindigen. Hierop startte Concertzender een actie om de radiozender te behouden. Of De Raad van Bestuur van de publieke landelijke omroep Concertzender als radiostation nu toch wil laten voortbestaan na 1 januari 2009 is onduidelijk. Meer informatie over de kwestie is te vinden in een eerder artikel van DutchMedia.

7 thoughts on “Beslissing over Concertzender tot oktober uitgesteld”

 1. Ik heb de concertzender leren kennen via mijn vader anderhalf jaar geleden.
  Het was voor mij een ware openbaring om zoveel muziek van waarachtig hoogwaardige kwaliteit bijeen te vinden.
  Ik heb heel veel muziek leren kennen via de concertzender en de zender is mij een bron van vreugde…
  Ook raad ik mensen in binnen- en buitenland aan te luisteren en te zoeken op jullie site.
  Ik zou t een groot verlies vinden indien de concertzender ermee zou ophouden !
  Verder doen !

  Bedankt,

  frederik

 2. het zou toch erg triest zijn voor cultureel Nederland als de enigste Radio-zender die de muzikale middelmatigheid doorbreekt met nieuwe revolutionaire
  Klanken en muziek, zou verdwijnen !?

  hierbij mijn steun aan het radio 6 team,

  Walter Tremp

 3. Threats to the existence of the Concertzender are the mean face of the insidious process of “dumbing down” which has now become the norm in Western mass media: it all boils down to the grubby fact that the mainstream is guaranteed to be saleable. There is less and less room for creative quality. “Bread and circuses” is the name of the game…… Were I a Dutchman I would call the threats to the Concertzender a national disgrace – as I am not, I will restrict myself to “cultural disgrace”!

 4. nou is er eindelijk een zender, die geen nieuwsberichten uitzond, en via de radio 6 constructie
  soms de gekste schakelkronkels (zondagmorgen is de cz opeens radio zes)uithaalt, de vroegere concertzender is stukken beter, geen nieuws en geen opgewonden geklets of website verwijzingen (radioluisteraars hebben een geen computer om muziek te horen) Het schijnt weer anders te moeten, never change a winning formula, programma’s staan op de nominatie te verwijderen, dat hilversumse gedoe moet de zender maar teruggeven naar de roots van muziekliefhebbers

 5. Waarom wordt er beknibbeld op een zender die de cultuur hoog in het vaandel heeft terwijl er een ruim aanbod aan popzenders is die elkaar ook nog programatisch overlappen? Is commercie dan het enige bestaansrecht in het Nederlandse omroeplandschap?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *