Ton Lathouwers verlaat Sky Radio Groep

Ton Lathouwers verlaat de Sky Radio Groep. Dit heeft Lathouwers DutchMedia laten weten. Lathouwers was de afgelopen jaren samen met Ab Trik directeur van Sky Radio Groep. Ab Trik blijft algemeen directeur van Sky Radio Groep. Nadat in februari 2006 Sky Radio Groep door News Corp was verkocht, kwam medio 2007 85 % van de aandelen van het radiobedrijf in handen van de Telegraaf Media Groep NV.

Lathouwers die oprichter is van het circa 20 jaar geleden opgezette Sky Radio was formeel adviseur en ‘chairman of the board’. “Ik hecht niet zo aan de officiele titels. Toen Telegraaf Media Groep Sky Radio Groep overnam, ben ik gevraagd erbij te blijven. Ik kreeg ook een klein aandelenpakket (het management kreeg toen in totaal 5 %, red.). Die zal nu verkocht worden. Ik woon zes maanden per jaar in Zuid-Afrika en dat werkt niet goed. Mij is nog gevraagd om Commissaris te blijven, maar ook daarvoor geldt dat dat in de praktijk niet werkt. Ik denk dat Sky Radio nu na 20 jaar een mooi afgesloten hoofdstuk is,” aldus Ton Lathouwers.
Lathouwers stelt dat hij een goede zakelijke relatie heeft met Telegraaf Media Groep NV. Volgens de vertrekkende oprichter is er thans wel meer concurrentie in de markt, waardoor het in zijn optiek weliswaar goed gaat met Sky Radio Groep maar het niet altijd automatisch voor de wind gaat. Ook stelt Lathouwers dat er altijd verschil van visie kan bestaan, bij verschillende eigenaren en directeuren, maar dat is iets dat gebruikelijk is.
Ab Trik zegt in een korte reactie tegenover DutchMedia het ‘bijzonder jammer’ te vinden dat Lathouwers vertrekt. Hans Elekan, woordvoerder van Telegraaf Media Groep NV zegt desgevraagd het bericht te kunnen bevestigen, maar verder geen commentaar te kunnen geven. Een nieuwe benoeming is volgens Elekan niet aan de orde. Eerder dit jaar vertrok Carlo de Boer na 12 jaar dienst (toen algemeen directeur) en ook Mark Berendsen verliet als commercieel directeur het bedrijf op 1 maart jl. Hoofd techniek Rob Korver verliet na bijna 20 jaar op 1 augustus jl. het bedrijf. Volgens Lathouwers werken veel mensen lang bij Sky Radio Groep, maar kan het zijn dat er op een gegeven momenten andere zaken in het leven belangrijker worden. De exacte vertrekdatum is nog niet bekend, volgens Lathouwers zal die nog nader overeen gekomen worden met de Telegraaf Media Groep NV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *