Het Gesprek: voorlopig geen nieuwe programma’s, toekomst afhankelijk van partnerships

De tv-zender Het Gesprek maakt voorlopig geen nieuwe programma’s. Hetgeen thans op de plank ligt (waaronder ook nog niet vertoonde programma’s die afgelopen weken zijn gemaakt), zal worden uitgezonden. Dit meldt Frits Barend tegenover DutchMedia in reactie op eerdere berichtgeving vandaag (via Adformatie) over de toekomst van interviewzender die in handen is van hem, Ruud Hendriks en Derk Sauer. “Afhankelijk van de uitslag van onderhandelingen met twee/drie strategische partners hopen we over een week of drie alsnog nadere mededelingen te kunnen doen,” aldus Barend. Barend erkent dat het zonder strategische partners heel moeilijk wordt. Volgens Barend is er in de reguliere media weinig aandacht omtrent de programma’s van Het Gesprek, met als gevolg dat de zender een stil bestaan lijdt. “Het probleem is dat iedereen ons becomplimenteerd, maar verder geen aandacht aan ons schenkt,” aldus Barend. De conjunctuur zou een van de redenen zijn waarom het moeilijk is partnerschappen te sluiten.

Het Gesprek  heeft uitgebreid onderhandeld met de PCM-uitgave De Volkskrant die zich uiteindelijk terugtrok. Op 1 september jl startte Het Gesprek nog met een nieuwe programmering, waarin o.a. documentaires, films alsmede blokken BBC World News hun intrede deden op de zender. Het Gesprek kent nagenoeg landelijke kabeldistributie die analoog in kanaaldeling met EuroNews plaats vindt; op satelliet staakten de uitzendingen begin augustus. Het Gesprek hoopt met een nieuwe partner/aandeelhouder niet alleen meer financiële slagkracht te krijgen, maar ook meer marketing te kunnen bedrijven.

2 thoughts on “Het Gesprek: voorlopig geen nieuwe programma’s, toekomst afhankelijk van partnerships”

  1. Ik ben zeer blij dat het gesprek gewoon doorgaat met uitzenden en m.i.v. 4 januari een nieuwe programmering krijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *