Discovery Channel met voetbal; eenmalig kijkrecord voor Discovery verwacht

Discovery Channel zal éénmalig komend weekeinde drie voetbalwedstrijden uit de Eredivisie rechtstreeks uitzenden in een samenwerking met de betaaltelevisiezender Eredivisie Live. Het gaat daarbij om de voetbalwedstrijden FC Groningen-AZ, SC Heerenveen-PSV en Ajax-FC Utrecht. “We streven erbaar in dé mannenzender van Nederland te zijn,” aldus Discovery-woordvoerster Hesther Jolly. Discovery Channel verwacht met het voetbal haar beste kijkcijfer ooit te kunnen bereiken. Volgens Jolly past het voetbal goed bij de zender. “Discovery gaat over feitelijk amusement (factual entertainment). We willen dat weekend met een themaweekend over voetbal meer laten zien dan alleen de wedstrijden zelf,” aldus de woordvoerster. De slogan “Tot hier en verder” past volgens de zender perfect bij het voetbal. Discovery heeft niet de ambitie om dit vaker te doen. Het is vermoedelijk de eerste keer wereldwijd dat Discovery Channel op haar kanaal een voetbalwedstrijd rechtstreeks uitzendt. Discovery Channel is via Discovery Communications Inc beursgenoteerd; Mediamagnaat John C. Malone is de grootste aandeelhouder van het bedrijf.

Volgens Maarten van Rooijen van Eredivisie CV, die 80 % van de zender Eredivisie Live in handen heeft, is het een éénmalige actie die nog voor de lancering van Eredivisie Live al was voorzien. “We willen het betaaltelevisiekanaal ruimer onder de aandacht brengen voor wie het niet kan ontvangen. Dit is éénmalig opdat potentiele abonnees de zender kunnen ontdekken,” aldus Van Rooijen. De woordvoerder zegt dat het kanaal thans meer dan 200.000 abonnees heeft; binnenkort zou een precieser cijfer bekend worden gemaakt. Naar verluid zou het aantal thans 260.000 zijn. Met de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) is overle geweest, aangezien deze de samenvatrechten bezit. Deze had geen bezwaar tegen de uitzending via Discovery Channel als het een éénmalige actie zou blijven. Voor met name de reguliere zenders (van SBS Broadcasting en RTL Nederland, maar ook Nederland 1, 2 en 3) is de live uitzending op met name vrijdag- en zaterdagavond een onaangename verrassing, aangezien daarmee het kijkgedrag onverwachte wendingen kan aannemen ten opzichte van langer vooraf geprogrammeerde content en reguliere weekeinden.

One thought on “Discovery Channel met voetbal; eenmalig kijkrecord voor Discovery verwacht”

  1. Het is nu zondag 30 november, 12,:30, en ik hoop om 13:20 op Discovery channel naar Deadliest Catch te kunnen kijken. Ik mocht echter zonet al een sportverslaggever zien die over een voetbalgebeuren praat: HOEZO?

    Ik betaal maandelijks aan een kabelbedrijf voor de kanalen die ik ontvang, en nu betaal ik zomaar ineens voor voetbal?; ik citeer woordvoerster Hesther Jolly:`We streven ernaar de mannenzender van Nerderland te zijn’, Pardon?. Het citaat heb ik van Dutch Media Weblog geplukt – moeten plukken, waar ik verder mag lezen wat mevrouw Hesther Jolly’s mening is over het Discovery-kanaal: citaat openen`feitelijk entertainment (factual entertainment’) einde citaat.

    De in Nederland besckbare televisiekanalen zijn al vergeven van voetbal, en wta iemand met een woord als `Mannenzender’ bedoelt, begrijp ik al helemaal niet.

    Wilt u alstublieft ophouden met deze populistische onzin?

    D.M.Rietdijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *