Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM willen doorstart maken; Caz wordt internetstation

De failliet gegane zenders Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM willen een doorstart maken. Ad Ossendrijver zei vandaag op een symposium voor programmaraden dat hij inmiddels een accoord heeft bereikt daarover met de curator en (nieuwe) aandeelhouders. Crosspoints BV en Rokit BV, de BV’s achter Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM en Caz zijn eind april failliet verklaard. Mediad BV, de BV van Ad Ossendrijver had sowieso al het merkenrecht van Arrow Jazz FM en Arrow Classic Rock in handen. “Ik ben Arrow,” zo verklaarde Ad Ossendrijver die daar door mee wil gaan. Volgens Ossendrijver zal Caz alleen op internet doorgaan en niet langer op de kabel (en satelliet) uitzenden. UPC en Ziggo zeggen desgevraagd nog in gesprek te zijn met Ossendrijver over continuering van de zenders en nog geen overeenstemming te hebben. Ad Ossendrijver heeft zelf de inboedel van het failliete Crosspoints BV en Rokit BV gekocht die werd geveild. In de nieuwe situatie gaan Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM primair voor kabel- en internetdistributie. Uitzendingen via de FM-ether horen daarbij niet langer tot de doelstelling. Volgens Ossendrijver wordt het belang van internetbeluistering groter en daar wil de zendergroep op inhaken.

UPDATE: de doorstart van Arrow Jazz FM en Arrow Classic Rock zal plaats vinden middels Flux Media Factory BV. Aandeelhouders daarvan zijn Twister Media Groep (een internationaal facilitair mediabedrijf uit Venlo op het gebied van direct response-televisie van Mark Vaessen), Exceed BV (een holdingmaatschappij van Erik Hallers en Roelof Bijlsma, waar Conclusion onder valt, een consultancy en personeelsbedrijf) en Ad Ossendrijver (Mediad BV).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *